Balet la care nu ai bilet: Lacul Lebedelor

    Lacul Lebedelor este unul dintre cele mai cunoscute balete din canonul clasic. Acesta debutează în 1877 la Sankt Petersburg și este jucat de compania de balet a teatrului Mariinski. Critici din perioada respectivă l-au numit plictisitor, coregrafia – neremarcabilă, povestea – stupidă, iar muzica wagneriană și prea simfonică pentru un balet. Cu toate…

Balet la care nu ai bilet: Spărgătorul de nuci

  În fiecare an, în jurul Crăciunului, lumea își amintește de baletul Spărgătorul de nuci fie pentru că vede programul operei, amplasat în toate stațiile de autobuz, fie pentru că aude piesele cunoscute din această lucrare, precum Valsul Florilor sau Dansul zânei Dragee, sau poate chiar datorită filmului Barbie care, cu toate că a apărut…

Wie wurde der Lehrplan für Geschichte erstellt?

Am Wochenende hatte ich das Glück, an einer Konferenz für Geschichtslehrer teilzunehmen. Dort habe ich Prof. Dr. Carol Căpiță kennengelernt. Er ist einer der Lehrer, die bei dem Kommitee für das Entscheiden des Lehrplans für Geschichte beim Lyzeum mitgemacht haben. Also wie wurde unser Lehrplan eigentlich erstellt? Lass uns das gleich herausfinden!   CARINA: Welchen…

Evreii târgumureșeni – mai mult decât un număr | Partea 2

A doua poveste: Márta Marmor. Márta nu are încă 18 ani împliniți în mai 1944, când încep deportările. Născută în 1926, este o liceană obișnuită, care, aproape peste noapte, devine prizonieră a lagărelor de concentrare. Este urcată din Târgu Mureș într-un vagon de vite cu destinația finală Auschwitz. Când ajunge în lagăr, este selectată pentru…