Ţaitung Gallery

Împărtășește-ți creația prin Țaitung Gallery! Arta este o parte importantă a culturii tineretului, fiecare generație căutând să o reinventeze (și supere) pe cea anterioară. Manifestarea emoțiilor și gândurilor prin intermediul unei creații, fie ea pictură, muzică sau scris, ne oferă oportunitatea de exprimare liberă și originală. Chiar dacă unele poezii sau fotografii par jenant de…

Pasiuni printre Coşbuceni – Minecraft

  Unii dintre voi cu siguranță vă amintiți de zilele când Minecraft era cel mai accesat joc de pe telefonul, tableta sau calculatorul vostru. Dată fiind situația actuală sunt și elevi care au revenit la ceea ce cunoaștem drept creative și survival mode și nu doar în viața reală. Pentru că se potrivește perfect cu…

De ce seamănă stăpânii cu animalele lor?

Ați observat cum în desene animate, animalul imită aparențele stăpânului? Dar în viața reală, reușim să identificăm vreo asemănare când îi vedem cum se plimbă pe stradă împreună? Dar când ne uităm la propriile animale de companie? Ceea ce pare a fi la început doar o comică coincidență a fost de fapt un subiect de…

De ce n-am ham-ham la şcoală?

Câini… Când mă gândesc la câini, cuvinte ca ”fericire”, ”energie” sau ”suport moral” îmi trec prin minte. Când mă gândesc la școală… se poate spune că îmi vin antonimele acestor concepte. Prin urmare, dacă aș aduce un câine antrenat la școală, aș încălzi mediul neprietenos sau măcar l-aș îmbunătății. Această idee stă la baza concepției…

Pasiuni printre Coşbuceni – personalizarea încălţămintei

În acest articol echipa Ţaitung are plăcerea de a prezenta un coşbucean talentat ce abordează o diferită latură artistică: pictura. Elis Roșca este elevă în clasa a 11-a, la filologie, și alege să se exprime prin personalizarea încălţămintei, în funcție de cerințele clientului. Talentul ei îmbină latura antreprenorială cu cea artistică, astfel că, pentru a…

Iar, de Revelion #stămacasă

Când am început să scriem acest gen de articole, #stămacasă era doar parte din titlul unui articol, dar din păcate a devenit titlul unei serii. Sperăm însă, că odată cu finalul acestui an, să se termine această colecție de articole. Pentru a sfârși cum trebuie această perioadă, ne trebuie un revelion pe măsură: cu mult…

Moda canină: între pufos și fabulos

Înafară de un chiuaua, perceput mai mereu înfofolit într-o haină roz, comod în poșeta stăpânei, la ce ne gândim când auzim de moda canină?  Istoric vorbind, se pare că mereu am vrut să ne răsfățăm prietenii pufoși. Încă din Egiptul Antic se găsesc zgărzi decorate cu imagini descriind o faptă vitează a câinelui. În mediul…

To binge or not to binge?

“binge watching” este termenul englez devenit un adevărat fenomen în prezent. Platforme ca Netflix sau Hulu promovează orele în șir din fața monitorului, consumând episoade și sezoane întregi într-o singură zi. Acum, când nimic nu ne mai deranjează și căutăm să ne ținem ocupați în carantină, serialele ne cheamă. Este această activitate benefică, nu doar…

Cum autoritatea ne conduce spre propria cruzime

Adolf Eichmann a fost un nazist german, care a executat “Soluția finală”, rezultând în moartea a 6 milioane de evrei. După al doilea război mondial, el s-a refugiat în Argentina, urmând să fie răpit și adus în Israel. În 1961, procesul lui a fost difuzat publicului pentru a sublinia cruzimea Holocaustului. Eichmann și alți naziști…

Psihologia adorabilității

 De ce ne comportăm atât de bizar în preajma câinilor? De ce vrem să-i strângem, să-i protejăm? Cum de le vorbim în vocea aceea caraghioasă? Există explicație mai bună decât :”Pur și simplu nu mă pot abține!” și motive pentru care aceștia merită toată iubirea pe care le-o putem oferi, dacă nu mai multă? Agresiunea…