SĂPUN sau nu în cuvinte?

Ți s-a întâmplat vreodată să ai o idee genială în timp ce făceai un duș fierbinte? Dacă da, felicitări! Nu ești singurul/a.

De multe ori se întâmplă ca oamenii să aibă cele mai creative idei în cele mai neașteptate locuri sau în cele mai surprinzătoare momente.

De ce? Creativitatea este un proces interesant care are anumiți stimuli precum muzica, sportul, uitatul pe fereastră pe când ar trebui să faci teme sau chiar dușurile fierbinți, iar ceea ce o activează este dopamina.

Această substanță chimică este unul dintre hormonii fericirii și afectează emoțiile, mișcările, senzațiile de durere și cele de plăcere, modul în care ne comportăm și învățăm. 

  

Cu un înalt nivel de dopamină, generat de starea de relaxare pe care ți-o dă dușul, nici nu este de mirare că ideile explodează. Tocmai din acest motiv există denumirea convențională a acestor gânduri- “Shower thoughts”. 

 Acestea sunt doar câteva dintre cele mai ghidușe și creative gânduri pe care, fie le-am auzit, gândit sau le-am găsit în primitorul „cuib“ de invenții al internetului:

 

1.“Există o versiune diferită a ta în mintea fiecărei persoane care te cunoaște”. (Având în vedere că nimeni nu te poate percepe exact așa cum te percepi tu, rămâne doar să fii tu însuți/ însăți și să-i lași pe ceilalți să-și formeze opiniile.)

 

2.“Primii 18 ani din viață sunt ca un Free trial, după aceea e Pay to play”.

 

3.“Cuvântul swims citit de jos în sus e tot swims”. (legenda spune că ai întors telefonul pentru a testa.)

 

4.“Dacă jefuiești o bancă, nu vei avea probleme cu facturile sau asigurarea mâncării pentru următorii 10 ani, indiferent dacă reușești sau nu”. (Does it sound like a plan? Sper că nu.)

              

5.“E posibil că versiunea ta din viitor să se uite la tine chiar acum prin amintiri”. (Măcar așa apar și eu într-un film…)

       

6.“Ca să adormim trebuie să ne prefacem că dormim deja”. (Fake it ‘til you make it, sau?)

 

     

 

7.“Istoria care se va studia peste o sută de ani va avea cele mai precise informații. Facebook, Instagram, YouTube și toate celelalte platforme vor oferi cele mai intime detalii, atât despre un moment istoric (de exemplu pandemia cu COVID-19 din 2020), cât și despre oameni”. 


 8.M-am tot gândit la faptul că în viitor o persoană îți poate studia profilul de Instagram sau Facebook la ora de istorie pentru a vedea stilul de viață al oamenilor din această perioadă… 

Oare companiile vor șterge în viitor profilurile oamenilor decedați sau le vor arhiva? Orice ar fi, îmi dă fiori…

        

 

9.“Au existat civilizații întregi care nu au știut niciodată că apa are și formă solidă din cauza zonei tropicale în care au trăit”. (Oare cum ar fi să nu putem bea vreodată Cola cu gheață?)

 

10.“La un moment dat, ai fost cea mai tânără persoană de pe planetă până s-a născut următoarea”. (Ce realizare! Aș vrea să-i mulțumesc academiei, prietenilor, colaboratorilor și în special părinților mei.)

 

11.“Vârsta ta în ani denumește de câte ori ai înconjurat soarele, dar vârsta ta în luni denumește de câte ori te-a înconjurat luna pe tine”. (Asta pentru următoarea dată când te întreabă cineva “Câți ani ai?”)

 

12.”Există oare cineva care își aduce aminte de secundele de dinainte să adoarmă?” (Eu degeaba am încercat…)

 

13.“Cum am trăi viața, dacă am avea și alte simțuri în afară de cele cinci? Dacă de exemplu pe Marte ai nevoie de încă un simț pentru a supraviețui, iar cele pe care le avem sunt strict necesare pentru viețuirea pe Pământ”. (Aș vrea să am un al șaselea simț, dar nu știu exact care să fie acela.)

 

  1. 14.“Este imposibil să îți imaginezi o nouă culoare”.(Creierul uman nu poate crea ceva nemaivăzut, tot ce îți poți imagina cuprinde elemente pe care le-ai perceput măcar odată culoarea, textura, forma etc.)

 

15.“Nu realizezi ce bine este să respiri pe nas până când te răcești”. (Sunt de acord, am testat…)

  

16.“Pentru o clipă din viața ta, ai avut exact π ani (3.1415926535897932…)”. (Every. Moment. Counts.)

 

 

 

17.“Vocea din capul tău a crescut și evoluat odată cu tine. Cum ar fi, dacă ți-ar dicta gândurile vocea ta de când aveai 4 ani?” (Mă întreb ce structură au gândurile unui om surd…care nu poate avea acea voce. Oare gândurile lui sunt doar imagini?) 

 

18.“14 minute sau 16 minute sună exact, dar 15 minute pare o aproximare…De ce aproximam mereu cu multiplii de 5 (5 minute, 10 minute…)?” 

 

19.“Creierul este singurul organ care știe despre sine că este un organ, ba chiar și-a dat și numele creier”.

 

   

 

20.“Oare în fundalul a câtor poze făcute de oameni pe stradă am fost fără să-mi dau seama?” (Probabil foarte multe…)

 

 

 

21.“Profesorii sunt în școli de la 6 sau 7 ani până se decid să se retragă”.

 

22.“De câte ori vedem aceeași pasăre?” (Oare am fost vreodată urmăriți de una fără să știm?)

 

23.“Când Suedia joacă acasă cu Danemarca acasă pe scoreboard scrie SWE-DEN, iar literele rămase alcătuiesc DEN-MARK”.

 

24.“Alarma e un obiect care ne frustrează când își face treaba, dar și când nu își face treaba”. (Totuși parcă mai tare mă frustrează când nu și-o face.)  

   

 

25.“Astăzi ești mai bătrân/ă decât ai fost vreodată, dar și mai tânăr/ă decât vei fi vreodată”. (În acest caz: Carpe diem!)

 

Sper că acest articol te-a pus pe gânduri!

Data viitoare când îți vine să spui că nu ești o persoană creativă, lasă-te pe spate, puneți căștile (pentru a stimula producția de dopamină), privește pe fereastră și lasă-ți gândurile să zboare! Cine știe ce idei demne de un articol îți pot trece prin minte?