Cum să-ți scoți media în ultimele două săptămâni

“În vacanță îmi învăț să îmi scot media.”-sună  destul de cunoscut, nu ?

Probabil ai trecut și tu prin situația în care ultimele săptămâni de școală reprezintă ultima ta speranță la bursă sau la medie mare, ori dacă ești la fel de bâtă ca mine la fizică, tot ce îți dorești e să scoți 5-ul. Dacă te afli într-o situație cel puțin dificilă și nici  măcar nu mai ai speranță, am pus cap la cap câțiva pași care să te ajute (deși mă îndoiesc) sau măcar să îți îndulcească puțin situația.

scot media_poza

Metoda 1 – Lasă pe semestrul 2

Dacă nu ești deloc în stare să te mobilizezi, există mereu semestrul 2, așa că te poți uita la seriale liniștit în continuare.

 

Metoda 2 – Când prima metodă nu e valabilă

Dacă dintr-un motiv sau altul, cum ar fi părinții, faptul ca vrei bursă sau pentru că pur și simplu nu ești un parazit indolent și îți dai interesul cât de cât, nu prea mult, pentru școală (ai un rând de aplauze din partea mea dacă e ultima variantă) m-am gândit la câțiva pași care să îți mai ușureze povara.

Pasul 1-Oprește-te din procrastinat

Prima și prima chestie pe care trebuie să o faci e să lași serialele/LOL-ul sau orice alt joc (nu mă prea pricep la subiectul ăsta, nu că aș fi mai bună la scris sau la orice altceva)/orice faci tu în timpul tău liber, nu sunt aici să te judec.

Pasul 2 – Pregătește terenul

Acum că te-ai ridicat din pat putem începe procesul de scoatere a mediei. Primul lucru pe care ar trebui să îl faci (în afară să încerci măcar să iți faci pentru prima dată în viața ta temele la materia respectivă) este să pregătești terenul. Prin asta mă refer să lucrezi la relația cu profesorul tău. Știu că e greu mai ales, dacă avem de-a face cu anumite personaje sau dacă nu e o persoană prea prietenoasă în general (conștiința nu mă lasă să folosesc niște adjective mai sugestive referitor la acest subiect oricât aș vrea, totuși am și eu o notă la purtare), dar în situația de față e o chestiune de supraviețuire, așa că lasă orgoliul și folosește-te de tot talentul actoricesc de care dai dovadă ca să îți poți ascunde mai bine zâmbetul fals pe care îl afișezi când îți saluți profesorul prin curte sau mai stai cu el de vorba (da, trebuie sa faci și asta). Oh, și nu uita numărul de flori,ciocolată și alte “atenții” e direct proporțional cu numărul de note de trecere de care ai nevoie.

Pasul 3 – Întreabă ce poți face

După ce ai mai amortizat din anii de relație deficitară mergi după oră la profesorul tău și întreabă-l ce poți face să treci (nu uita zâmbetul la fel de artificial precum supa la plic). Dacă ai pregătit terenul cum trebuie, ai șanse mult mai mari să primești de făcut un proiect și atunci poți să dormi liniștit. În caz că astrele nu au fost de partea ta mergi la Pasul 4.

Pasul 4 -Dă jos praful de pe bibliotecă

Dacă ai ajuns până aici, sărman suflet schingiuit de o asemenea soartă crudă, unica ta soluție a rămas să îți înveți (dacă ai posibilitatea roagă un coleg mai priceput să te ajute). Știu că e oribil și că e ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci, dar crede-mă și eu aș vrea o soluție magică la toate problemele mele.

Acum că ai ajuns la final și ești înarmat cu curaj și cu dorința arzătoare de a trece clasa ești mai pregătit ca oricând să faci față acestei bătălii (sau să mori încercând) ia sabia și scutul în mâna(adică pixul și caietele pe care nu ai pus mâna niciodată) și adu acasă capul balaurului (adică mult dorita și mult așteptata nota de cinci).