Încearcă să iasă din zona ei de confort. Se lasă inspirată de oamenii din jur și încearcă lucruri noi pentru a-și satisface dorința de cunoaștere.

Nu mulți realizează cât noroc au, fiindcă sunt înconjurați de persoane care îi iubesc și îi susțin. Trebuie să recunosc că nici eu nu i-am dat atâta importanță prieteniei înainte, dar în ultimul timp am ajuns să văd ce înseamnă cu adevărat și de ce trebuie păstrată.

Valorile prieteniei

Când vine vorba despre prietenie, există multe aspecte semnificative. Încrederea și sprijinul pe care ți-l acordă un prieten este un lucru pentru care ar trebui să arăți recunoștință. Unul dintre cele mai frumoase sentimente este atunci când știi că poți conta pe persoana respectivă și că te va ajuta, indiferent de problemă. Alt moment special împreună cu un prieten îl reprezintă orele în șir petrecute râzând, astfel uitând de orice grijă pe care o ai (cel puțin pentru o secundă). Onestitatea și loialitatea unui prieten sunt de asemenea elemente cheie într-o prietenie. Amintirile create cu cineva sunt cel mai de preț lucru dintre toate. Acestea necesită timp și timpul acordat cuiva este un dar inestimabil. Am învățat asta de-a lungul prieteniilor mele. Dacă acestea ar lipsi, ar pieri și încrederea și, eventual, s-ar rupe legătura. Prețuiți aceste calități în prietenii voștri.

Legături esențiale

Cele mai multe prietenii le formăm când suntem mici, iar ele pot să dureze o veșnicie sau acea legătură poate să înceteze să mai existe. Se spune că dacă o prietenie a durat mai mult de 7 ani va exista mereu, sau că prieteniile cele mai puternice se leagă între liceu și facultate. Nu pot să spun că sunt de acord. Îți poți face prieteni în orice loc și la orice vârstă. De tine depinde cât durează și dacă ești dispus să lupți pentru ea. Sunt foarte norocoasă să zic că am niște prieteni minunați și că și eu la rândul meu voi lupta pentru a păstra legătura, dar și relația dintre noi.   

Cu noi cunoștințe vin și noi posibilități. Multe amiciții te ajută să te dezvolți, atât social, cât și intelectual. Te fac să vrei să devii o persoană mai bună și, pur și simplu, când te afli în prezența lor primești o încredere de sine enormă prin susținerea primită. La ei poți apela dacă ai nevoie de sfaturi sau pur și simplu dacă trebuie să te plângi cuiva când o situație devine prea obositoare să îți mai bați capul cu ea. Ei îți dau curajul și speranța în cele mai grele momente. Felul de prieteni pe care îi ai contribuie foarte mult la evoluția ta ca individ. Suntem oameni. Este normal să ne simțim singuri dacă nu avem prieteni. Aceste lipsuri pot duce chiar la boli mentale și stări negative. Iți provoacă nefericire. Suntem ființe sociale. A avea “camarazi” este o nevoie de a te integra în societate.

Lupta împotriva timpului

După cum am mai menționat, soarta unei prietenii stă în mâinile tale. Dacă ai curajul și voința să lupți pentru ea, vei reuși, oricare ar fi motivele care vă despart. Aici vorbesc din experiența personală. Cum ajungi la liceu există șansa de a fi despărțit de unii din prietenii buni pe care îi ai. Ajungeți într-un punct în care abia că vă vedeți, dar continuați să faceți fiecare clipă petrecută împreună să conteze. După ce termini și liceul probabil că mulți nu vor mai rămâne în oraș și la facultate. Atunci îți dai seama că toate lucrurile bune au un sfârșit. Te afli într-o bătălie contra timpului. În ultima vreme m-am gândit foarte mult la acest lucru și că într-o bună zi s-ar putea să ai alți prieteni, să faci lucruri pe care nu ai crezut că o să le faci niciodată și să ai un mod de viață complet diferit. Dacă te gândești este chiar înfricoșător, dar mă voi axa pe prezent și voi încerca să trăiesc din plin fiecare moment alături de ei până când nemilosul timp îmi va lua această oportunitate. Cred cu tărie că și voi ar trebui să faceți la fel.

Acum sper că realizați cât de important este să ai o relație sănătoasă cu prietenii tăi și, în principal, cât de important este să ai prieteni cu care îți poți împărtăși timpul. Priviți-o ca pe o nevoie de a nu rămâne pe dinafară. O necesitate pentru a te putea acomoda în societate. Și pe deasupra mereu îți fac ziua mai bună. Așa că, dați mai multă importanță amicilor voștri. Mulți tratează cu superficialitate tema respectivă. Veți avea oameni în jurul vostru toată viața. Este alegerea voastră cum valorificați relațiile cu aceștia.