Se consideră o persoană empatică, deschisă și extrovertită. În timpul liber ascultă muzică, citește și se uită la filme. Este de părere că, dacă avem încredere în noi, putem realiza ceea ce ne dorim.

M-am gândit foarte mult la ce aș putea să scriu despre fericire, având în vedere vastitatea subiectului. Mă gândeam să îl scriu începând sau cu ceva ce te prinde de genul „10 lucruri care te fac fericit”. Dar am zis să fiu eu însumi și să scriu exact despre ceea ce înseamnă fericirea pentru mine.

Cum percep eu fericirea?

Dex-ul ne spune că fericirea este o stare de mulțumire sufletească intensă și deplină. Perfect, dar cum ajungem oare la această stare?

Sunt sigură că fiecare dintre noi, atunci când spune acest cuvânt, se gândește la o persoană, la un lucru care li s-a întâmplat sau la un obiect care le induce această stare. Un lucru pot să spun clar și e valabil pentru fiecare dintre noi: Fericirea îți aduce împlinire.

Unii spun „Niciodată nu ești cu adevărat fericit, până când…”, dar dați-mi voie să îi contrazic. Fericirea stă în lucruri mici. Pentru a fi fericit, nu trebuie să ai mașini, case sau telefoane scumpe, ci trebuie să știi să te bucuri de cele mai mici și neînsemnate fapte pe care, prinși în lumea asta complicată și aglomerată, nu prea le vedem.

De exemplu, un lucru foarte banal care mă face pe mine fericită în fiecare dimineață de iarnă este acel „bună dimineața” spus de vecinul meu. Zilnic, în lunile de iarnă, la ora 6 jumătate, el este afară și îi încălzește mașina soției lui.

Mă salută foarte energic și îmi face cu mâna, urându-mi o zi bună. Zâmbesc și îi fac și eu cu mâna.

De ce ar trebui să fim fericiți?

Ca să nu fim supărați, în principiu. Nu îmi place să mă înconjor cu oameni negativiști sau să simt energii negative. Da, ele există și cu siguranță le-ați simțit și voi. Atunci când, chiar dacă în adâncul tău știi că va fi bine, îl pui pe „nu” înainte. 

Fericirea este cel mai bun și benefic sentiment pentru sufletul nostru. Ne ajută să vedem lucrurile din altă perspectivă, una mai luminoasă.

Pentru a putea fi fericit în orice situație trebuie să privești partea plină a paharului, să fii optimist. Nu lăsa lucrurile mai puțin bune care ți se întâmplă să te doboare, ci spune și crede cu tărie că „Va fi bine”.

Dacă noi suntem fericiți, vom emana în jurul nostru acest sentiment.

Cum putem să fim fericiți?

Mă voi referi strict la perioada în care ne aflăm, sărbătorile de iarnă. Crăciunul, o sărbătoare a familiei și a liniștii sufletești, a fost transformat în ultimii ani într-o goană după cadouri. Liniștea s-a transformat în rumoare, iar fericirea în stres. Da, într-adevăr, toată lumea e fericită de Crăciun sau, cel puțin, așa se vede pe rețelele de socializare. 

Ca un sfat pentru voi, singurul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a fi fericit în această perioadă, este să stai cu persoanele dragi ție, fie că e vorba de prieteni sau familie, atâta timp cât ești cu ei, sentimentul de fericire și împlinirea vine de la sine.

Trebuie să știm cum să fim fericiți pentru că lumea este un loc dur, unde un zâmbet face diferența.

Bucură-te și profită de toate momentele frumoase din viața ta, iar fericirea va veni de la sine.