De ce e așa de important Crăciunul?

V-ați întrebat vreodată de ce Crăciunul este atât de important? In fiecare an, întreg globul este cuprins de mania sărbătorilor de iarnă : orașele sunt împodobite, mii de brazi sunt tăiați , iar copiii așteaptă cu nerăbdare dimineața zilei de 25 decembrie, când vor deschide cadourile pentru care au “muncit” tot anul.

La origine, Crăciunul marchează nașterea lui Hristos, dar numai un sfert din toți locuitorii planetei noastre sunt creștini, dintre care doar jumătate practicanți. Așadar, de ce suntem atât de fascinați de Crăciun?

„Doar copiii așteptă cu nerăbdare Crăciunul”

Acest mit este cu totul neadevărat. Din experientă personală, mărturisesc că indiferent de vârstă, orice om așteaptă Crăciunul și toți avem motive diferite. Când eram mic așteptam venirea lui Moș Crăciun și primirea cadourilor. Odată ce am crescut, timpul petrecut cu cei dragi și clipele în care gâândurile la problemele de zi cu zi se opresc în timp au devenit adevăratul cadou. Pentru bunicii din toată lumea, inclusiv ai mei, Crăciunul reprezintă un moment în care viata lor monotonă prinde culoare, iar ei se pot bucura de prezenta și atenția celorlalți membrii ai familiei. Pentru părinti, Crăciunul reprezintă o clipă de liniște, în care pot lua o pauză de la viata agitată și se pot bucura de zâmbetele copiilor pentru care au pregătit cu mult entuziasm cadourile.

Atmosfera de Crăciun

Multi oameni iubesc Crăciunul nu doar pentru timpul petrecut alături de cei dragi, ci și pentru întreaga atmosferă. Turta dulce, brazii împodobiți, mirosul de portocale, vinul fiert, decorațiunile, cadourile… Crăciunul a devenit o adevărată industrie, iar, anual, miliarde de dolari sunt cheltuiți pe cadouri sau decorațiuni. Elementele asociate cu această sărbătoare, precum Mos Crăciun și renii săi sau brazii împodobiți au devenit atât de populare, încât pot fi regăsite chiar și în afara țărilor creștine.

Religia si Crăciunul

Deși Crăciunul este la origine o sărbătoare creștină, aceasta s-a transformat treptat într-una comerciala, care este observată în toate colțurile lumii. Odată cu apariția lui Moș Crăciun, a brazilor împodobiți sau a cadourilor colorate, Crăciunul a devenit o sărbătoare seculară, de care se poate bucura tot globul.

Image result for atheist christmas

Crăciunul reprezintă o sărbătoare creștină sau o ampla campanie comercială, dar, mai presus de atât, acesta reprezintă o oază de liniște, momente în care întreaga familie se reunește pentru a se bucura de câteva clipe împreuna, momente în care mirosul ciocolatii calde și a dulciurilor te vor face sa uiți de toate problemele, momente în care singurele războaie sunt pentru ultima jucărie de pe raft. Crăciunul este șansa de a sta cu cei dragi, de a te bucura de întreaga atmosfera sau pur și simplu șansa de a primi cadoul mult așteptat. Magia sărbătorii constă atât în agitația din magazine, cat și în momentele de pace de la cina din ajun. Cred că oamenii sunt fascinați de această sărbătoare , deoarece Crăciunul ne ajută sa scăpăm de viata banală de zi-cu-zi și aduce toți oamenii împreună.

Așadar, cu toții avem motive diferite pentru care așteptăm Crăciunul; chiar și un Grinch se va bucura de o zi liberă și de un bonus de sărbători . 🙂