Povestea Reginei de aur

 

Povestea acestei figuri semnificative are un impact foarte mare asupra Angliei, mai ales asupra femeilor care au privit-o cu cea mai mare admirație și respect până la ultimele sale momente.

 

După cum știm, dinastia Angliei este cea mai recunoscută familie regală din lume pentru istoria sa și pentru personalitățile remarcabile care au stat pe tronul regal. Una dintre ele (chiar cea mai populară) este Regina Elisabeta a II-a. Născută pe data de 21 aprilie 1926, fiica Prințului Albert și a Prințesei Elisabeta nici nu știa că va ajunge într-o bună zi Regina Angliei. Fiind nepoatele celui de-al doilea fiu al Regelui George al V-lea, Elisabeta și sora ei Margaret au trăit o viață simplă, departe de ochiul publicului și ferite de grijile societății. Elisabeta a dezvoltat de mic copil o pasiune pentru călărit. De asemenea, era foarte pricepută la pian și la limbi străine.

 

 

Viața acesteia s-a schimbat complet în anul 1936, la vârsta de 10 ani, când mama ei i-a spus că tatăl său urma să fie Regele Angliei după moartea bunicului ei. Ulterior Elisabeta a aflat că unchiul său a dat povara de-a purta coroana fratelui său mai mic și și-a continuat viața, căsătorindu-se cu Wallis Simpson.

 

 

În anul 1939, când a început Al Doilea Război Mondial, familia regală a refuzat să se refugieze, pentru a da un exemplu de curaj și rezistență poporului. Prințesele, în special Elisabeta, au contribuit țării prin activități caritabile. Aceasta a devenit mecanic de război și a învățat cum să lucreze cu motorul unui vehicul, abilitate pe care le-a insuflat-o mai departe copiilor săi. Când războiul s-a terminat în anul 1945, întregul regat a sărbătorit exemplul familiei regale.

Odată ajunsă la adolescență, Elisabeta îl cunoaște pe Filip, prințul grec. Diferența de vârstă dintre cei doi era de cinci ani, dar asta nu i-a împiedicat din a întemeia o relație frumoasă și armonioasă. Pe data de 20 noiembrie 1947, cei doi s-au căsătorit și un an mai târziu, s-a născut primul lor copil, Prințul Charles. Filip era un colonel de navigație, iar datorită acesteia, a fost trimis în Malta. Acolo, cuplul a avut-o pe Prințeșa Anne și împreună au trăit cei mai frumoși ani din viața lor. Elisabeta și-a făcut prietene, putea merge la cumpărături și găti ca o femeie obișnuită.

 

 

După ce sănătatea tatălui său a început să se deterioreze, Elisabeta a preluat majoritatea îndatoririlor sale și a plecat într-o excursie în Australia. După câteva zile, aceasta a primit vestea devastatoare despre moartea tatălui său. Atunci a realizat că a pășit în avion drept Prințesa Elisabeta și s-a întors drept Regina Elisabeta a II-a.

Acomodarea la noua viață nu a fost ușoară nici pentru ea, nici pentru familia ei. După niște neînțelegeri despre numele dinastiei, s-a decis de comun acord să se numească Mountbatten-Windsor.

 

 

După câțiva ani, Filip și Elisabeta au mai avut doi băieți, pe Andrew și pe Edward.

De-a lungul domniei sale de 70 de ani (cea mai lungă din istoria Regatului Unit) regina a cunoscut 15 prim-miniștri. De asemenea, datorită scandalurilor provocate de ceilalți membri ai familiei, Elisabeta a îndurat multe critici la adresa monarhiei și la rolul său în societatea modernă. Unul dintre cele mai mari scandaluri a fost cel legat de Prințesa Diana și moartea sa. Majoritatea oamenilor crezând că familia regală a fost implicată pentru a primi aprobarea bisericii ca Prințului Charles să se căsătorească cu iubirea sa, Camilla Parker Bowles.

 

Prin toate urcușurile și coborâșurile prin care a trecut, Elisabeta a dovedit că o femeie poate să stea pe tron și să ofere un exemplu de conducător. Din acest motiv, va rămâne pentru totdeauna în istorie o personalitate remarcabilă.