Arhiva Coșbucului, locul numelor hilare

  Întâmplarea a făcut că, anul trecut să am posibilitatea de a intra în arhiva Colegiului nostru. Un loc rece și prăfos, dar plin de informații interesante. Am găsit clasa cea mai populară și cu cele mai neobișnuite și originale nume, aspecte care ar putea să vă stârnească amuzamentul.

   Florica Dăncilă: A fost cea mai silitoare elevă, fiind pasionată de istoria politică a României și bineînțeles, deținătoarea portofoliului de prim-ministru al clasei. A eșuat lamentabil la a doua moțiune de cenzură depusă de opoziție. Oricât ar fi încercat profesoara de limba și literatura română, nu reușea să o atragă sper materia în cauză.

   Baciu Adolfina: Era o bună prietenă a Floricăi pe care o ajută lucrările de control susținute la istoria politică a României. Era urmașa unui celebru conducător.
  Mârză Magnoliu: Pasionat de biologia botanică, mai ales de cea a florilor, le vorbea mereu colegilor despre visul lui de a înființa o florărie ce îi va purta numele.
  Peșteanu Viorel și Peșteanu Viorica: Fiind frați și împătimiți ai educației antreprenoriale și ai economiei, doreau să fondeze un restaurant cu specific japonez, de sushi.
   Repede Sorin: Un vestit sportiv al liceului, era cunoscut datorită frazei „Repede Sorin, la tabla!”. Acesta și-a încântat profesorii și colegii cu sa între anii 1965-1975.

 

   Blank Ervin-Victor și Blank Brigitte:     
   Zilnic, acești doi frați erau expresivi, entuziasmați și fericiți. Ne-am dat seama cât de mult le-a plăcut și cât de bine i-a găzduit liceul nostru, din expresia pe care o aveau în fotografiile din registre. Din păcate pentru noi, aceștia au plecat definitiv în Republica Federală Germania, în anul școlar 1976-1977.Poate dacă încă trăiau în România, ne acordau, bucuroși, un interviu despre vechiul Coșbuc.

   Bineînțeles, după cum ați sesizat deja, acest articol este doar o glumă și trebuie înțeles ca atare, doar numele ce se regăsesc în el sunt reale.