Balthazar și Faces On Tv la Club Control

În turneul Fever al celor de la Balthazar și-au făcut loc și două concerte la București, în Club Control. Faces On Tv a deschis concertul, asigurându-se că ne pregătește cum trebuie pentru ceea ce urmează. Am să vă spun doar despre prima seară din stopul lor în România și zilele următoare revin și cu un interviu cu Jasper Maekelberg, de la Faces On Tv.

Seara mai întunecată decât de obicei ne ținea cu sufletul la gură, unii spuneau că poate o să avem parte de un concert acustic la lumina lumânărilor (nu că ne-ar fii deranjat), alții se gândeau să plece, iar alții cu speranță în ei erau siguri că din moment în moment totul se va rezolva. În caz că nu ți-ai dat seama până acum, am avut parte de o pană de curent. Oricum, optimiștii au avut dreptate, energia a revenit, nu doar în club, ci și în noi.

Faces On Tv

Scena pregătită cu o chitară aranjată în suportul ei împreună cu restul instrumentelor pe care nici nu știam cum să le numesc aveau un mister ascuns în spate, misterul care am ajuns să îl recunoaștem drept Faces On Tv. Întunericul ne stăpânește iarăși, iar Jasper (unicul membru al trupei) apare în fața noastră. Nu aș fi crezut că un singur om poate să își reconstruiască cântecele pe o scenă. Doar el o chitară, sintetizator, pedale și alte instrumente de percuție ne-au purtat printr-un amestec pop/indie cu elemente preluate din muzica electronică. Dar, uite că am trăit să văd și așa ceva și cred că oricine ar trebui să aibă parte de un asemenea concert. Oricum, lumea a dansat, s-a simțit bine și, cel mai important, contactul cu publicul nu a lipsit nici măcar o secundă, fie că era susținut de muzică, de mișcările lui sau de privirile pe care le răspândea prin club. Din păcate, piesele pregătite pentru noi s-au terminat, iar energia era acum răspândită în întreaga locație și gata să îi întâmpine pe cei de la Balthazar.

Balthazar

Cei cinci membrii își fac apariția în fața noastră, intro-ul se îmbină cu piesa Roller Coaster și ne invită în continuare la dans. Odată ce muzica ne-a înconjurat nu am mai avut scăpare, cântecele de pe vechile albume făceau echipă cu cel nou, adică Fever și nu ne lăsau loc de întoarcere. Bătăile intense, chitarele care se completau unele pe celelalte, vioara, trombonul și sintetizatorul ne purtau cu grijă într-o bulă de sunete. Relația cu publicul se intensifica pe măsură ce seara se apropia de sfârșit. Din loc în loc prin microfonul soliștilor se strecurau glume care îndemnau publicul să ghicească următoarea piesă de pe setlist. După un maraton de patru piese de pe ultimul album, șirul se sparge și Blood Like Wine intervine. Când mi-a spus cineva că piesa e cu totul altceva față de restul, nu am crezut. Dar am experimentat-o pe pielea mea și acum înțeleg exact la ce se referă acea persoană. Pe când piesa părea să se apropie de final, lumea era cu băutura în aer pe versurile “Raise your glass to the nighttime and the ways” și vocile celor doi soliști răsunau în atmosfera clubului. Mai sunt momente când scena nu mai pare interesantă așa că Maarten Devoldere a luat atitudine. Pe când piesa Changes ajunge la refren, acesta sare în public și străbate mulțimea acompaniat de muzică. Ce era mai înalt de cât scena? Barul. Așa că nu a ratat ocazia și în secunda următoare locul la care se vând și se servesc băuturile primește un cu totul alt rol. O fi un podium? Ce mai contează, toate privirile erau ațintite asupra lui.

Belgianul nostru se întoarce la locul lui și la scurt timp i se citește satisfacția pe chip, de fapt nu doar pe al lui, ci și pe chipurile celorlalți membri. Fever, cântecul care denumește ultimul album, aparținea acum publicului “I get the fever everytime you cross my mind” cânta probabil fiecare om din sală. Finalul călătoriei noastre belgiene se numește Do Not Claim Them Anymore. Oricine și-ar fi dorit mai mult dar după un setlist de 17 piese lumea obosise de la atâta dans și voie bună.

Oricum dezamăgirea nu a avut loc, atmosfera a rămas în sală chiar și după ce concertul s-a terminat. Iar, energia adusă de Jasper cu muzica lui cu înclinații psihedelice nu va fi uitată, dar nici lumea în care Faces On Tv și Balthazar ne-au transpus în acea seară.

Sursă foto: https://www.shamrockraver.com/

This article is also available in English (Click here)

Un comentariu la „Balthazar și Faces On Tv la Club Control

Comentariile sunt închise.