Ce operă de bac ești? | Proză


Moara cu noroc

Ești prietenul acela mega workaholic care este implicat în toate. Prietenii tăi trebuie să-și facă programare să iasă cu tine. Trăiești pe stres, cafea și  Panemar, iar datoria aceea babană la Bolt e singurul lucru care stă între tine și peace of mind. Sunt absolut convinsă că deții o colecție impresionantă de papetărie și că ai circa 50 de highlightere. Ți-ai plănuit viața când aveai 10 ani și ești pregătit să aplici la 50 de facultăți să te asiguri că nu ajungi să continui să locuiești cu ai tăi. Și, ce zici, ajută magneziul la stres? 

 

 

 

Povestea lui Harap-Alb

Ești permanent cu capul în nori și ești incapabil să vezi partea goală a  paharului. Ai cea mai impresionantă colecție de șalvari ever și aștepți Electric Castle tot anul. Ai un playlist de 40 de ore de piese de la Robin and the Backstabbers, de la Vița de Vie, de la The Mono Jacks, de la Coma și de la Alternosfera. Abia aștepți să scapi de Bac să poți să mergi două luni în Vama Veche cu gașca ta de prieteni flower power. Ai tu henna sau aduc eu?

 

 

 

O scrisoare pierduta

Îți place să iei masa pe canapeaua din Luvaria, să bei un cappuccino și să stai să auzi ultimele bârfe picante. Drama dintre Hailey Bieber și Selena Gomez e singurul lucru care te ține în priză în momentul ăsta. Urmărești exclusiv pagini de expose și cumva reții fiecare informație pe care o publică. Ești blackmail material umblător și știi asta, tocmai de aia încrederea ta în tine e through the roof! Deci, Team Selena sau Team Hailey?

 

 

Baltagul

Poți intimida pe oricine cu o privire. Probabil datorită background-ului tău dintr-o zona râvnita gen Mănăștur Mărăști Gară. Ești bodyguardul grupului și ești pregătit să te iei în gura cu oricine, uneori chiar și fără motiv. Ești mai tăios ca lamele cuțitelor din colecția ta (preferatul tău e butterfly-ul ăla holografic de l-ai cumpărat în 2016). Asculți exclusiv trap și ți-ai petrecut zilele de Untold la Alchemy. Ce zici, Ian sau Azteca?

 

 

Enigma Otiliei

Ești the original it-girl și mood-ul îți depinde de cât de bine îți stă părul. Bei exclusiv Rose și romantizezi tot ce te înconjoară. Contul tău de Instagram e cea mai estetică chestie din lume și planurile tale de viitor sunt salvate în Pinterest boards. Îți bazezi toată personalitatea pe zodia ta și colecția ta de cristale e mad impressive. E ok, toți ne întrebăm dacă vrem să fim cu tine sau să fim ca tine, așa că keep doing you, girlboss! La ce te uiți prima data, la ochi sau la portofel?

 

 

 

Ion

E foarte clar că te uitai la Violetta când erai mic și că love triangle-ul dintre Violetta, Leon si Diego era cea mai mare pasiune a ta. Ești the original gaslighter si manipularea e abilitatea de care ești cel mai mândru. E ok tho, pentru că artistul tău preferat, The Weeknd, e de acord cu tine. Ai cate o personalitate nouă pe oriunde mergi și circa 100 de tipe în DM-uri. Domnul cu ei, doamnele cu tine!

 

 

 

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

Ești o ființă introvertită și mai ales un hopeless romantic. Ai văzut fiecare rom-com de pe Netflix, de pe HBO și de pe Disney+ și ești absolut convins că Matthew McConaughey, Heath Ledger și Ryan Reynolds sunt îndrăgostiți de tine. Aștepți toamna ca să poți să bei Pumpkin Spice Latte și să-ți cumperi viniluri Taylor Swift și Bon Iver. Îți place să-ți petreci serile făcând prăjituri care conțin exagerat de multă scorțișoară. Încă avem beef cu Jake Gyllenhaal

 

 

 


Moromeții

Dacă ar fi să te descriu într-un cuvânt ar fi Ferb din Phineas și Ferb. Ești tăcut, calculat și liniștit. Îți porți căștile 24/7 și, spre uimirea tuturor, asculți cea mai agresivă muzică metal de pe fața pământului. Cel mai probabil, ești obsedat de politică și de economie și ai niște păreri foarte rigide în ceea ce le privește. Ignorând constanta notă de aroganță din vocea ta, ești dispus să împărtășești tonele de informație bisată pe care o ai. Și… ce părere ai despre capitalism?

 

 

 

Iona

Ești colegul ăla care se juca de-a animalele în primară și care citea Pisicile Războinice în gimnaziu. Ai încercat sa citești Moby Dick, dar ți-ai dat seama că nu e așa ușor, așa că this is the next best thing. Iubești animalele, ești client fidel LUSH și ai avut cel puțin o tentativă de a deveni vegan. Ai dezbateri anuale cu bunicii că refuzi să mergi la tăierea porcului și zilele de post sunt singurele în care nu te cerți cu toate neamurile când refuzi tentantele oferte culinare. Câți copii ai? Și, prin copii, mă refer la pisici.