Cigarettes After Sex – Neon Moon (Review)

Chiar dacă 2018 s-a încheiat, astăzi ne întoarcem puțin în ultimele zile ale anului precedent. Cei de la Cigarettes After Sex ne-au dat un “early Christmas gift”, lansând single-ul Neon Moon. Aș putea spune că acesta este puțin diferită față de cântecele tipice ale trupei. De ce?

Neon Moon „rearanjat”

Chiar îmi doream ca solistul trupei, Greg Gonzales, să mai schimbe puțin stilul versurilor sale. Când am ascultat cântecul pentru prima dată, am rămas plăcut surprinsă, ceva se schimbase, se schimbase în bine. Dar, din păcate, noul fel de a scrie nu-i aparținea acestuia. Piesa este, de fapt, un cover adaptat sunetului tipic Cigarettes After Sex, al duo-ului Brooks & Dunn. Această melodie a debutat în 1991, iar genul muzical în care se încadra era country-ul. O altă diferență e faptul că în noua versiune lipsesc câteva strofe care oricum nu se potriveau cu noua adaptare a Neon Moon.

Sunetul și starea

Pentru mulți oameni, Cigarettes After Sex ar suna ca o trupă monotonă care are toate piesele la fel. Ei bine, nu e așa. Dacă ai răbdare să asculți fiecare secvență din compozițiile lor, îți vei da seama că, din loc în loc, se ascund diferite sunete, stări, sentimente… Nici Neon Moon nu e o excepție. Totuși, nu se exagerează cu noutățile; stilul rămâne același. Vocea melancolică, pierdută în spațiu, te induce în eroare, ca de obicei. Te învăluie într-o stare de liniște și siguranță, în timp ce bătăile discrete îți șoptesc ritmul cu care ar trebui să te miști împreună cu melodia. Precum celălalte două single-uri lansate, Crush și Sesame Syrup, chitara primește un rol mai important, parcă se aude mai mult, iese în evidență și, astfel, i se face simțită prezența. Câteva corzi acustice susțin bătăile, intervenind la refren și asigurându-ți speranță și un loc în care ești în siguranță împreună cu versurile „If you lose your one & only/There‘s always room here for the lonely”. Chitara electrică nu te părăsește pe parcursul cântecului. Ca un val liniștit, acesta se sparge în tăcerea momentului mult așteptat, iar apoi se retrage în larg.

Coperta noului cântec

Orice om are nevoie de momente în care să se calmeze, să își golească mintea și, chiar dacă e singur, să simtă ceva ce îi este alături. Pot să te asigur că versiunea celor de la Cigarettes After Sex a piesei Neon Moon îndeplinește toate cerințele pe care le-am menționat mai sus. Așa că, pe când seara îți stăpânește singurătatea, închide ochii și ascultă piesa de care tocmai ți-am zis. Lasă-ți gândurile să plece pentru aproximativ 4 minute și afundă-te în valurile de sub lumina lunii.

Ascultă piesa aici : https://www.youtube.com/watch?v=BrzXW140-HM