Planuri pentru anul nou

Anul Nou. Această celebrare este cunoscută în toată lumea, chiar dacă nu este practicată de toți. Tot cu sărbătoarea aceasta vin și multe superstiții și obiceiuri. Dacă porți ceva roșu sau nou se zice că vei avea noroc în următorul an. Unii spun că trebuie să lași ușa deschisă la trecerea dintre ani pentru a lăsa vechiul an să iasă. Mulți aleg să creadă aceste lucruri; până și eu cred în unele dintre ele. Pe lângă toate, mai există și „planurile” pe care ți le faci pentru noul an, ce vrei să realizezi în viitor.

Despre „realizări

Mulți doresc să își împlinească dorințele de Anul Nou pentru a schimba câte ceva în viața lor. Astfel poate că ne imaginăm unele lucruri care nu sunt tocmai ușor realizabile. Cred că este perfect normal să vrei să ai succes în cât mai multe lucruri și să ai încredere că le vei putea duce până la capăt. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fii și realist, să eviți o posibilă dezamăgire. Poate nu vei putea duce ce ți-ai dorit până la capăt sau diferă de cum ți-ai închipuit că va fi. Îți poți pierde speranța și curajul, nedorind să continui să lupți pentru celelalte lucruri pe care ți le-ai propus. Se spune și a fost și dovedit că cei mai mulți oameni au renunțat la această listă cu împliniri. Sunt sigură că au câștigat alte lucruri în schimb.

Cum ne va afecta asta anul ?

Totuși sunt de părere că acest aspect poate să îți aducă și noroc în continuare. Îți păstrează motivația și speranța și te va duce spre „victorie”. Este foarte indicat și revigorant să îți începi noul an cu voința de a realiza multe lucruri. Poți începe să mănânci mai sănătos, să încerci activități noi sau chiar să ieși dintr-o posibilă rutină pe care o aveai. În viață este bine să fii spontan, dar și să îți faci planuri. Consider că trebuie să îți fixezi niște idealuri și să încerci să le atingi. Poți să te dezvolți, doar dacă continui să perseverezi și să muncești pentru ce vrei să obții. Pentru asta este folosit conceptul „New Year, New Me”. Și ce vrea să zică mai exact? Trecerea într-un an nou îți dă șansa să schimbi niște lucruri la tine. De la aspect până la comportament. De aceea, este considerat un început nou. Așa că, puteți considera toate aceste obiective pe care vreți să le atingeți, o oportunitate de a face câteva schimbări. 🙂

Cât despre alte obiceiuri

    Am convingerea fermă că fiecare își are rolul său. După cum am mai spus, purtați ceva roșu. Încă din vremurile medievale se practică acest obicei, deoarece se spunea că alungă energia negativă. Totodată, semnifică libertate și noroc în noul an. Deși nu aș vrea să cred toate aceste superstiții, este plăcut când știi că urmezi o tradiție, un obicei. Aceste tradiții mă apropie de familia mea, pentru că știu că așa îi voi avea mereu în suflet. Chiar dacă poate nu ați fost obișnuiți cu astfel de lucruri, puteți încerca să le practicați de acum încolo.

În orice caz, chiar dacă nu credeți toate cele spuse, îmi doresc să avem toți un an cât mai bun și sunt convinsă că așa va și fi. Înconjurați-va cu prieteni, familie și oameni dragi. Sper la un an plin cu bucuria, atât a celor dragi, cât și a mea. Sper la multă muzică, multe filme, cărți și orice bun în următorul an. Cât despre planurile de Anul Nou, nu sunt mereu alegerea mea. Dar, până la urmă toți ajungem să le cădem în plasă.