Crăciunul în filme

Târgul de Crăciun este în toi, imediat vine Moș Nicolae, iar sărbătorile bat la ușile tuturor! Este greu să nu simți bucuria acestei perioade și probabil că deja te gândești: Când începe odată vacanța? Tot ce vrei acum este să-ți petreci timpul liber uitându-te la filme de Crăciun înfofolit cu o plapumă moale și cu o cană de ciocolată caldă în mână.

S-ar putea, totuși, să te fi plictisit de Home Alone și Grinch pe repeat și poate că vrei ceva nou. În cazul acesta, am trei recomandări de filme de Crăciun de care (sper că) nu ai mai auzit până acum!


 

The Christmas Chronicles | Cronicile Crăciunului | 2018
Regizat de Clay Kaytis
Pe Netflix

În seara de Ajun, doamna Pierce trebuie să lucreze și își lasă cei doi copii singuri acasă. Fiica cea mică, Kate, vede plecarea mamei sale ca o oportunitate de a se apropia mai tare de fratele său mai mare, Teddy; după moartea tatălui lor, relația celor doi a devenit din ce în ce mai distantă. Fetița face un plan de a-l prinde pe Moș Crăciun pe vechea cameră video a familiei, iar Teddy, deși ezită inițial, acceptă până la urmă să o ajute.

Nicicând nu s-ar fi gândit cei doi copii la ce îi aștepta de fapt… Nu numai că îl filmează pe Moșul, dar reușesc să se urce în sania lui și, în timp ce își manevrează renii, Kate îl distrage, iar sania se prăbușește. Acum, Moș Crăciun trebuie să facă echipă cu cei doi frați pentru a reuși să împartă cadouri în toată lumea.

Au o singură noapte la dispoziție să adune renii, să găsească elfii, să repare sania și să pună toate cadourile sub brazi. Având în vedere că Teddy și Kate nu se înțeleg de minune și că dau peste felurite obstacole, situația nu pare prea ușoară… În această noapte plină de peripeții și greutăți, vor reuși cei doi frați să-și refacă relația sau se va amâna Crăciunul din vina lor?

Cu Kurt Russell în rolul lui Moș Crăciun, Darby Camp în al lui Kate și Judah Lewis în al lui Teddy, magia din Harry Potter și umorul din Home Alone se combină, rezultând o grozăvie de film. De la furturi de mașini până la discuții profunde, The Christmas Chronicles îți va arăta adevărata bucurie a Crăciunului, frumusețea iubirii frățești și importanța credinței în magie și, mai ales, în tine însuți!


 

The Knight Before Christmas | Un Cavaler de Crăciun | 2019
Regizat de Monika Mitchell
Pe Netflix

Pe 18 decembrie 1334, în Norwich, Anglia, o vrăjitoare bătrână îl trimite pe cavalerul Sir Cole într-o misiune „într-o lume îndepărtată” și îi spune că, dacă nu va reuși să-și ducă la bun sfârșit misiunea, va rămâne în acea lume pentru totdeauna. Singura problemă este că nu-i spune, de fapt, care este misiunea…

Pe 18 decembrie 2019, în Ohio, SUA, o profesoară de liceu pe nume Brooke își duce nepoata Claire la deschiderea Târgului de Crăciun și, când pleacă, ce să vezi? Dă cu mașina chiar peste Sir Cole… După o vizită la spital, se pare că nu a pățit nimic fizic, dar că el crede, cu sinceritate, că este un cavaler medieval. Brooke, simțindu-se prost pentru că l-a lovit, îl lasă să stea la ea acasă „până îi revin amintirile”, crezând că poate are amnezie în urma accidentului – căci, desigur, călătoria în timp nu există, nu?

Pe parcursul următoarei săptămâni, Cole este fascinat de tehnologie, de viața cotidiană modernă și, în special, de Brooke. Aceasta, la rândul ei, începe să se îndrăgostească de el. Cei doi se apropie tot mai mult și își dezvăluie reciproc lucruri despre ei înșiși ce alții nu le știu. Brooke începe să creadă că, poate, iubirea adevărată chiar există și în viața reală… Dar oare misiunea lui Cole este menită să îi aducă împreună sau să îi despartă? Și o fi Cole cu adevărat cine susține el că este? Poate chiar există lucruri pe care nu le putem înțelege… sau poate fanteziile ar trebui să rămână doar atât – fantezii.

Sinceritatea cu care joacă Vanessa Hudgens și Josh Whitehouse rolurile principale este adorabilă și fermecătoare. Deși nu mă văd atrasă de majoritatea filmelor romantice de Crăciun, cei doi m-au fascinat și mă întorc adeseori să le urmăresc relația parcă scoasă din povești.


 

The Polar Express | Expresul Polar | 2004
Regizat de Robert Zemeckis
Pe HBO Max

La o anumită vârstă, începi să te îndoiești sau chiar să nu mai crezi în existența lui Moș Crăciun. De aceea, în seara de Ajun, protagonistul filmului The Polar Express stă treaz, sperând să audă zurgălăii saniei Moșului. Spre surprinderea lui, ce aude nu sunt clopoței, ci țiuitul unui tren care oprește chiar lângă fereastra dormitorului său. Este trenul spre Polul Nord, plin de copii dornici să-l vadă pe Moș Crăciun… sau care, la fel ca băiatul, nu știu sigur dacă există ori ba.

Urmează o călătorie magică pentru băiat și pentru ceilalți copii, printre care o fată curioasă, un băiat tăcut și un mic tocilar. Toți patru se întreabă de existența eroului copilăriei lor și vor să primească răspunsul adevărat, fie că este plăcut sau nu. Totuși, credința există, adânc, în fiecare copil. Trebuie doar să aibă curajul să o găsească… După cum spune conductorul: Nu contează unde duce trenul, important este să te urci în el!

Un clasic al copilăriei mele, The Polar Express este un film care merită vizionat în perioada sărbătorilor. Plin de magie și de aventură, m-a ținut în suspans nu doar când eram mică, ci și vizionându-l din nou zilele astea și probabil acesta va fi cazul și pentru tine!


 

Perioada sărbătorilor poate fi haotică, așa că este important să avem un moment în care să ne putem opri și să ne relaxăm. Ia, deci, o cană de ciocolată caldă și uită-te la una dintre aceste recomandări – nu vei regreta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.