De vorbă cu Chasing I

Dacă tot vine vara, am zis că acum e momentul perfect să vă spunem de Chasing I. E vorba de o trupă românescă care urmează să își lanseze albumul de debut în data de 15 Mai. Flavoured indie-ul lor ar putea cu ușurință să acompanieze nopțile târzii și calde de-a lungul verii. Dar până piesele lor sunt prezentate tuturor, noi vă vom pregăti și vă vom face cunoștință cu Septimiu, Radu (pe care unii dintre voi îl cunoașteți drept toboșarul de la Robin And The Backstabbers) și Tudor mai pe scurt, Chasing I.

Chasing I în Club Control 24.02.2018 (în formula veche)
Poză: Andrada Nistor

Am avut ocazia să stăm de vorbă cu Tudor, unul dintre chitariștii trupei, el ne-a povestit despre începuturile lor, despre prezent, iar când l-am întrebat de viitor răspunsul a fost simplu ”Nu știm, dar cu siguranță vom afla într-un fel sau altul.” Probabil și pe tine, la fel ca pe noi, te atrage numele pe care îl poartă trupa, ei bine, am vrut să știm de ce l-au ales pe acesta. “Era la mare luptă cu Astronauts Seeking Space, iar după ce ne-am prins de abrevierea acestuia, alegerea a fost simplă, glumesc, sau nu?….” ne spune Tudor după care aflăm și la ce se referă de fapt Chasing I “Majoritatea își caută răspunsurile în toate direcțiile posibile, mai puțin acolo unde au șansele cele mai mari să le găsească pe cele corecte… în oglindă!”

Dacă tot v-am zis de numele lor și de unde ați putea să recunoașteți o parte din trupă, acum vorbim despre lucruri mai serioase, adică albumul, care poartă același nume ca și trupa. Piesele lansate drept single-uri au fost Change My Ways și Monkey Tribe. Cele două au soliști diferiți, prima fiind lansată cu vocea lui Vlady Proca, iar a doua a luat naștere chiar la prima repetiție cu solistul actual, Septimiu. Ne întoarcem puțin în timp și ne este dezvăluită și călătoria care a avut drept stație finală lansarea albumului “Piesele sunt rezultatul experiențelor personale trăite în ultimii ani, mai precis de la începutul lui 2015, când a început să se contureze ideea Chasing I și pana în prezent, majoritatea fiind lucrate direct în studio de mine și Radu (și sporadic cu ajutorul celor care s-au mai perindat prin trupa) până la apariția lui Septimiu, moment în care am început să compunem ca o trupa «serioasă» în sala de repetiții. Am strâns cele mai bune 9 piese și am zis că e momentul să tragem linie acestor 4 ani și să scoatem un album.”

Coperta albumului

Nu ne-am putut abține și a trebuit neapărat să vorbim mai în detaliu despre câteva cântece de pe albumul care urmează să fie lansat. Primele două melodii adică Out Of Love și Will We Know sunt notate cu (part one) și (part two) după numele lor. “Care e de fapt legătura dintre cele două?” cam așa a sunat întrebarea noastră. Trebuie să recunoaștem că răspunsul ne-a băgat puțin în ceață “Cele două piese, ce vor și deschide albumul, sunt cumva chintesența mesajului pe care vrem să îl transmitem… prima îl tratează dintr-un punct de vedere mai amplu, a doua, în schimb, dintr-unul mult mai punctual.” Dar acea ceață nu ar trebui să vă încurce, pentru că odată ce veți asculta cântecele menționate, totul se va clarifica. Îmi pare rău că vă stric surpriza (unora dintre voi), dar cum să nu vorbim despre colaborarea cu Lucia? Poate o știți de la concertele celor de la The Mono Jacks cu ALTorchestra sau din multe alte apariții alături de artiști români. Vocea solistului, Septimiu, și a Luciei fac echipă și ne încântă cu piesa Animal Instinct, care încă de la primele drafturi a fost menită să fie un duet. Alegerea vocii feminine a fost simplă “Lucia a fost the perfect match. Versurile au fost scrise împreună, iar când veți asculta piesa veți înțelege de ce este doar o singură strofă scrisă.”

Chasing I și Lucia la Rock FM

Tudor ne îndeamnă să luăm din muzica lor dansul și faptul că în ecuația personală, noi suntem singurul lucru pe care nu merită să îl pierdem niciodată. De asemena, ne spune că nu trebuie să avem așteptări de la album, mai întâi îl ascultăm și după mai stăm de vorbă. Și dacă până acum tot nu v-am convins să le dați o șansă românilor noștri, am lăsat ce mai bun pe final, e pentru acele suflete care înțeleg și savurează pe deplin LP-urile. Chasing I v-a fi lansat pe vinil, ciudată alegere având în vedere că în România nu prea sunt artiști care să lanseze albumul pe o asemenea platformă. Iată și de ce a fost luată această decizie “Legătura dintre artist și ascultător devine una un pic mai personală, iar ascultatul, o experiență în sine, când vine vorba de un vinil. Trebuie să scoți discul din plic, poate să îl cureți un pic de praf, sa îl pui pe platan, sa așezi acul … știi tu, all that good stuff”.

Așă că dacă ești în căutarea unei trupe noi și data de 15 mai îți e liberă, locul tău e în Expirat. Dacă nu ești din București, acum ai ocazia perfectă să faci o mică excursie până acolo. Voia și muzica bună sunt deja asigurate de Chasing I, e nevoie și de un public pe măsură, așa că sperăm să ne vedem acolo.

Găsești mai multe informații despre eveniment aici

Facebook: https://www.facebook.com/chasingi.official/