De vorbă cu Red Rum Club: “Nu vrem să ne vadă lumea ca fiind aroganți […]Avem grijă de felul în care ne prezentăm și încercăm să fim cât se poate de politicoși”

Ți s-a întâmplat vreodată să fredonezi un vers de nenumărate ori, încât orice piesă ai asculta, orice ai citi sau face, nu îl poți uita? Așa i-am descoperit eu pe Red Rum Club, un sextet din Liverpool. Încă de la prima piesă ascultată, linia melodică și versurile nu îmi mai ieșeau din cap. Orice făceam, muzica lor se strecura în mintea mea și nu o mai părăsea. Așa ceva mai rar! Fiind invitați la Summer Well, am vrut neapărat să stau de vorbă cu Michael, Francis, Joe,Tom, Neil și Simon

Înainte de primul lor show în Europa, am avut onoarea să descopăr cine sunt defapt Red Rum Club. Trebuie să recunosc că am râs bine cu ei, au un simț al umorului care se regăsește în fiecare dintre membrii trupei. Nici politețea sau seriozitatea nu au lipsit din discuția noastră, cât despre restul calităților…am să las răspunsurile lor să vorbească. 

Prima întrebare a fost legată de felul în care au primit veștile legate de Summer Well, mi s-a părut ciudat că primul lor concert european a avut loc în România. Aparent și pentru ei a fost la fel de neașteptată situația “Ne-au contactat cei de la Summer Well prin mail și Facebook, am crezut că cineva își bate joc de noi. Am căutat festivalul pe internet și răspunsul nostru a fost da, mergem”. Poate te întrebi și tu ce e așa de special la Red Rum Club sau “The drunken uncles of the festival” (după descrierea dată chiar de ei în timpul interviului) , răspunsul a venit cu simplitate și fără nici o urmă de îndoială “Joe, Joe the blow” spuneau băieții în cor, adică omul cu trompeta. “Suntem o trupă gălăgioasă, creăm atmosferă de petrecere” adaugă Francis, solistul trupei. Cu muzica dansantă și atmosfera de care tocmai v-am zis, noi ca și ascultători ar trebui să păstrăm zâmbetul pe buze și energia din cântece. 

Dacă tot vorbim de muzică și concerte, hai să îți fac cunoștință și cu câteva piese ale trupei, acelea care sunt preferatele lor live. Francis preferă Remedy (To Clean A Dirty Soul) “Nu trebuie să dansez foarte mult și am și tamburina”. Calexico E o piesă nemaipomenită” spune Tom, unul dintre chitariști, întrerupt de un coleg din trupă “îți place să dansezi pe ea”. Toboșarului, Neil, îi place Remedy (To Clean A Dirty Soul), iar basistul, Simon, preferă Honey. Trecem la Joe, el spunând, că Angeline e preferata lui “Tot timpul mă face să intru în atmosfera de concert”. Iar pe final îl avem pe Michael, celălalt chitarist, lui îi place mult Would You Rather Be Lonely? , datorită reacției pe care o primește de la public. Dar pe lângă asta ne transmite încă un mesaj important “Ne e frică să nu devenim genul de trupă care este cunoscută datorită unui singur cântec. Avem și alte cântece reușite, vă rog ascultați-le și pe acelea”

Ce sunt artiștii fără fani, corect? Cu muzica și atmosfera pe care o fac Red Rum Club, oricine se poate alătura distracției din timpul concertelor. “Am văzut în timpul unui concert un cățel care purta un tricou cu logo-ul trupei” spune solistul cu zâmbetul pe buze, parcă închipuindu-și cățelul. “Un alt fan a pictat sigla pe pânză, după și-a făcut și o șapcă. Atunci ne-am dat seama că ar trebui și noi să vindem materiale promoționale cu trupa noastră, așa că asta am și făcut. Le găsiți acum pe site-ul nostru spune Michael.

Și acum vine veșnica întrebare legată de nume. Red Rum Club de unde vine inspirația pentru această denumire? Înainte să aibă un nume formația suna întunecat și armonizat, așa că fiind mari fani filme horror, au ales să se inspire din The Shining, film în care se și găsește personajul Red Rum. Mai erau și alte nume pe listă cum ar fi Transylvania, sau alte denumiri mai puțin originale, precum Beach Boys.

La începutul anului, Red Rum Club și-au lansat albumul de debut, Matador, denumit chiar după cântecul cu tentă spaniolă. Aparent aceasta a fost prima piesă scrisă pentru albumul de care v-am zis. E plin de refrene care nu îți mai ies din cap, plus are și o anumită tematică (Am să te las pe tine să o descoperi). Majoritatea trupei nu ar schimba nimic la Matador, dar Tom are o obiecție “Mi-ar plăcea să cânt doar eu…să recit versurile” spune cu un ton ironic și cu o expresie teatrală, cuprins de un val de râsete. “Când vine vorba de versuri, de cele mai multe ori, Tom vine cu o mare parte din idei, dar fiecare din trupă are cuvântul lui de spus” explică solistul “Cu toții ajutăm” adaugă Tom, de parcă nu a primit încă destul credit de la colegul său.

Nu aș vrea să te influențez prea tare, dar acum vine partea mea preferată din interviu, momentul care m-a făcut să îi apreciez și mai tare. “Aveți momente în care v-ați dori să scrieți anumite versuri dar vă abțineți?” cam așa a sunat întrebarea mea. Tom ne zice că nu sunt foarte controversați, dar au momente în care se gândesc că poate ar fi mai bine să nu scrie versul pe care îl au în minte “Să nu sune prea sexy” adaugă Francis. Michael preia cuvântul devenind serios “Nu vrem să ne vadă lumea ca fiind aroganți, e ușor să ai părerea asta când ești un grup de 6 tipi. Avem grijă de felul în care ne prezentăm și încercăm să fim cât se poate de politicoși cu toată lumea” Băieții au multe lucruri de zis care sigur ar rezona cu anumiți oameni, dar pe moment spuneau că, încă sunt în dezvoltare și nu se simt destul de educați ca să fie cât se poate de onești în versurile lor. 

Alt lucru pe care îl apreciez la ei, este faptul că fac muzică din pasiune, nici unul dintre ei nu are muzicieni în familie, tot ce știu au învățat de unii singuri. Nu le-a fost simplu să ajungă în stadiul în care sunt acum. Au sacrificat mult timp și au trecut prin momente în care cântau oriunde, momente în care publicul era de 10-20 de persoane.

 

 Chiar dacă le-a fost greu la început, tot efortul a meritat, sunt o trupă cu planuri mari și mult potențial. Deja lucrează la al doilea album, care din câte am înțeles, e atât de catchy, încât până și ei dansează pe propriile piese. Dar asta nu e tot, băieții aceștia din Liverpool vor să fie prima trupă care cântă pe lună…interesant, nu? Oricum ține minte numele Red Rum Club, cu siguranță o să mai auzi de Michael, Francis, Joe, Neil, Tom și Simon. Și ascultă-le muzica, nu doar Would You Rather Be Lonely?, chiar mai au și alte piese bune, o să îmi mulțumești într-o zi.

PS: Vineri lansează cântec nou, așa că pregăteste-ți mișcările de dans, pentru că sunt sigură că noua piesă nu o să te lase să stai într-un loc.

Facebook: https://www.facebook.com/RedRumClubBand/

Instagram: https://www.instagram.com/redrumclub/

YouTube: https://www.youtube.com/user/RedRumClubBand

Credit foto: https://www.shamrockraver.com/ 

English version available HERE

Un comentariu la „De vorbă cu Red Rum Club: “Nu vrem să ne vadă lumea ca fiind aroganți […]Avem grijă de felul în care ne prezentăm și încercăm să fim cât se poate de politicoși”

Comentariile sunt închise.