#HaiLaTeatru -Teatrul și relația sa cu noua generație

Este  indubitabil că noua generație consumă media într-o cu totul altă formă. Nu putem numi mai mult de două canale de televizor, am cutreierat YouTube-ul în lung și în lat și pentru noi serialele se vizionează în maraton, în pătuțul nostru liniștit la ce oră vrem noi, nu luni seara de la ora 8. Această schimbare gigantică în tot ce ține divertisment ne-a mai distanțat și de un prieten al vechii generații: Teatrul. Dar, dragi confrați ai tineretului, merită oare să mai treceți pe la teatru?

Teatrul și culturalizare

„Miracolul de la Cluj” (De la stânga la dreapta: Denisse Moise, Oana Mardare, Doru Taloș, Lucia Mărneanu)

 Da, sunt ferm conștient că singura cultură utilizată în viața noastră este cultura populară (pop-culture, pentru cei mai internaționali), dar un pic de dezvoltare a cunoștințelor nu strică nimănui. Sunteți interesați de istorie? Vă invit la spectacole despre istoria contemporană a țării noastre precum “Miracolul de la Cluj”, aflat la #REACTOR, un teatru independent de mare succes al clujului.

Doriți doar să rădeți câte puțin? Treceți pe la teatrul național la piese precum “Sânziana și Pepelea”. Doriți să vă puneți câteva întrebări legate de plecatul din țară? “Emigranții”. Există un spectacol pentru toată lumea, în ciuda misconcepților că teatrul este plicticos.

Teatrul Independent

 Nimeni nu luptă mai mult pentru aducerea tineretului la teatru decât teatrele independente. #REACTOR-ul, situat pe strada Petőfi Sándor nr. 4, este un teatru independent în incita căruia pot spune cu mândrie că fac voluntariat. Nu pot numi un loc mai plin de iubire pentru teatru decât acest loc.

 Dacă v-ați săturat de piese de teatru lungi și care chiar n-au nimic de-a face cu viața voastră modernă, dați o tură pe la spectacole precum “Love Me Tinder” sau “Noi nu, niciodată”. Teatrul independent ține inclusiv discuții după spectacol pentru a se apropia de public, așa că dacă vreți să vă simțiți ca într-o familie când intrați într-un teatru, vă așteptăm din tot sufletul!

 Alte teatre independente includ oamenii muncitori de la Create.Act.Enjoy. și nu în ultimul rând Fabrica de Pensule, unde periodic Trupa Țais joacă renumitul spectacol “Avioane de Hârtie” de Elise Wilk. Nu există destule vorbe pentru a lăuda acest spectacol. Îl recomand din tot sufletul oricărui licean.

Scrisoare din partea unui iubitor de teatru

Dragi cititori, pe cât de frumoasă e lumea asta, uneori se mai face și frig. Și acum e frig de nu se poate. Și lumea se supără și-și face griji pentru nenumărate lucruri. Fie drame mici, fie politică. Vă sfătuiesc să lăsați la o parte aceste griji. Tot ce fac e să umple barurile și să golească teatrele. Veniți și intrați în teatre, că la noi e încă cald și bine. Și puteți să lăsați la ușă problemele și să vă lăsați sufletul liber. Vă rog, nu lăsați să se facă frig în teatre.

Concluzie

Cu toate că sunt distractive serialele de pe Netflix, cu toate că Vocea României are un jurat nou, cu toate că lenea e mare și că ai nevoie să le ceri bani alor tăi pentru bilete, teatrul e un loc minunat. Și vă sfătuiesc cu cea mai mare onestitate să mergeți mai des. Spectacolele sunt ceva nou, ceva ce n-ați mai întâlnit. Teatrele independente atacă subiecte menite pentru voi, iar actorii tineri sunt foarte muncitori. Așa că hai, închideți laptop-ul și #HaiLaTeatru!