Pe muchie de cuțit

Toate fetele sunt impresionate de băieţii cu maşină sau motocicletă, nu?  În ziua de azi, aşa e la modă: Să te plimbe cât mai mult la prima întâlnire. Nu-i așa, fetelor? E draguţ când evităm aglomeraţia din autobuze şi plictiseala care pune stăpânire pe noi în staţii. Am trăit şi eu aceste clipe. Mă regăsesc în situațiile de mai sus. Vă spun asta, pentru ca din cauza acestei gândiri de care dispuneam atunci, am avut parte de un incident care a avut urmări grave.

Totul s-a întâmplat în urmă cu 2 ani. Am cunoscut un băiat cu mașină, de care m-am îndrăgostit. Se apropia mini-vacanța de 1 Decembrie, motiv  pentru care am ieșit în oraș. Eram convinsă că avea să fie o seară pe cinste.

Pentru a privi artificiile dintr-o perspectivă cât mai amplă, am ales să mergem pe Cetățuie. Se putea observa Clujul care era superb sub fulgii albi de zăpada. După un drum cu mașina, am ajuns și am rămas încântați de priveliștea orașului contopit de  artificii. În continuare, am mers în grabă să bem un ceai. Orele treceau, noi eram încă la Starbucks. Aveau să urmeze cele mai faine sărbători din viața mea pentru că urma să le petrec cu prietenii, nu doar cu familia, ca de obicei. După o vreme, am decis să plecăm, ne-am urcat în mașină, eu așezându-mă în față. Îmi amintesc că a început lapovița care ne reducea vizibilitatea considerabil. Am pornit, iar eu nu apucasem să îmi pun încă centura. Pe drum, totul s-a transformat într-un coșmar. Mașina a patinat din cauza vitezei și ne-am ciocnit de un autobuz. Totul s-a întâmplat într-un moment. Această fracțiune de secundă a însemnat totul, pentru că, dacă o mai aveam, apucam să îmi pun centura și nu ajungeam la limita dintre viață și moarte. Nu mai auzeam nimic, nu mai vedeam nimic, nu mai simțeam nimic. Acea secundă m-a adus „pe muchie de cuțit” .                                                                                                                                                   ~partea 1~