Amatoare de literatură, psihologie,animale si ceai. Nu vorbește mult, gândește înafara cutiei, pierde foarte multe lucruri, cred ca s-a indepărtat prea tare de cutie si a pierdut-o și pe aia.

         Noua piesă din albumul “Delta” a trupei Mumford and sons “If I say”  ne surprinde cu un nou element in sunet, un mesaj profund si o poveste interesantă. Ben Lovett, un membru al trupei, a visat această piesă într-un apartament din New York, urmând ca apoi la 3 dimineața să o înregistreze și să înceapă să lucreze la ea următoarea zi.

         Piesa începe cu un cântec de pian, apoi prin adăugarea instrumentelor versurile formate din cuvinte simple și refrenul “If I say I love you, well, then I love you” capătă intensitate și profunzime, vocea cântărețului devenind din ce în ce mai sincerăsi mai hotărâtă. Ne oferă o stare de concentrare și mediație care ne fac ochii să lăcrimeze si mintea să gândească. Versurile sunt in armonie cu ritmul piesei care crește si crește până când la șfârșitul piesei, când orchestra se oprește brusc, ne taie respirația și ne aduce o bucurie tristă și o curiozitate ca după un timp să mai apăsăm încăodata butonul play și să simțim ceva nou.  Într-o eră în care industria muzicală ne prezintă doar piese fără sens de dragoste, “If I say” deși exprimă iubire ne oferă ceva nou, atât în mesaj cât și în ritm. În comparație cu piesa din același album, “Guiding Light”, care exprimă un impuls spre ceva nou, spre aventură și un sentiment energic de speranță, piesa aceasta este foarte difertiă. “Guiding Light” are un efect cinematic, urcând si coborând în ritm ca și un val, în schimb “If I say”este un Tsunami de emoție, care crește si crește, având un efect parcă lucid, poate din cauza că a fost născută dintr-un vis.

“If I say” este o piesa bună de ascultat într-o zi ploiasă cu un ceai in mână și o pătură caldă și merită ascultată deoarece redă un eveniment unic din viață și aduce ceva nou la fiecare ascultare.