Pe tine cine te are la secret santa?

Este 6 decembrie…. ești elev și aștepți cu nerăbdare:

a) Testul acela la matematică (sau ce o fi) care mereu se nimerește de Moș Nicolae.

b) Să aduci dulciurile de Moș Nicolae la școală și să se servească toți din ele (asta în cazul în care părinții țin la tine sau nu ți-au pus mandarine).

c) Ai primit mandarine, dar poate ai noroc la Secret Santa să nu primești o cană pe care să și-o revendice mama ta ca să ude florile din balcon.

d) Să ajungi dintr-o coincidență în fața locuinței bunicii. Intri, dar te agăți involuntar de ușa frigiderului și îți pică în mâini fix salata de boeuf și sarmalele de post. Noroc că te-ai sprijinit de raftul cu dulciuri și sucuri, că altfel picai peste plasa aia cu bunătăți pregătite ca să duci și acasă. Bine că ai fost acolo să prinzi plicul ăla cu bani „să-ți cumperi ceva frumos”, pentru că imediat intrăm în Schengen. Azi-maine, se schimbă leul în euro și nu mai vinzi banii ăia decât în vitrină pe Oser.

Toți am trecut prin variantele de mai sus și evident că ultima opțiune este cea pe care ai alege-o, dacă bunica ta nu ar fi mers să caute la vecină scandal și și-ar ar fi găsit, în schimb, o prietenă de bârfe.

Așadar, o ultimă, dar finală variantă ar rămâne participarea la tombola de Secret Santa. Aceasta este organizată în parteneriat cu șapca magică a Moșului (șapca unui coleg care a avut o zi proastă din cauza frizurii submediocre și urmează să aibă o zi și mai proastă pentru că acum o pot vedea toți). Șapca aceea face magie mai ceva ca păpușa Elsa din reclamele de la Noriel. Produce atât „zăpadă”, cât și palpitații: Pe tine oare cine te are la secret santa? Ce îți va face cadou?

Nu-ți face griji, pentru că, în lista de mai jos, am enumerat câteva personaje mai mult ,sau mai puțin cunoscute din clasa ta și ce este probabil să primești anul acesta de la ele:

 

1) Colegul care joacă la pariuri:

Acestui individ îi pica mereu la jocul acela de citit viitorul pe care îl făceam toți din origami în clasa a 3-a că va ajunge bogat cu zece vile în Dubai, cu un Chihuahua care știe să cânte, se va căsători cu Justin Bieber și va avea treisprezece copii…(fetele făceau cel mai bine ghicitorile). El este sigur că, într-o zi, visurile lui se vor îndeplini.

De Secret Santa, îți va lua bani împrumut, pentru că i-a pierdut pe toți la ultimul meci din cupă. Se bazează că la magazinul din stația de bus au candele parfumate și ciocolată semi comestibilă în formă de moș.

 

2) Colegul bombardier:

Asemenea lui Columb, a crezut că a dat peste rezumatul Luceafărului, dar a descoperit fântâna înțelepciunii: mesajele inspiraționale. Trăiește după sloganul Nu încerca să mă studiezi, nu vei absolvi. Această superstiție a avut un impact mare asupra modului său de a gândi și de a trăi. Se  ferește de a studia pe alții cu ajutorul ochelarilor lui Dorian Popa și al crucii lui vericu`. De Secret Santa, consideră-te dator lui, pentru că te ajută să îți găsești drumul cel bun în viață și îți oferă un tricou personalizat cu Falsitatea este noul trend și se pare că mai toți sunt la modă.

 

3) Colega bombardieră:

Este colega care știe că este dificil pentru ceilalți să gândească și, de aceea, aleg să judece. Are probleme să-și amintească să răspundă la un mesaj de acum o săptămână, pentru că i-ai scris unei alte variante de ale ei , de dinainte de glow up… Nu știi de cine vei dai mâine. Acum – este Gigi anvelope, mâine – este Lana Del Rey. Îți va face cadou, în schimb, sfaturi de viață, de relații și de glow-up, domenii în care nimic nu o califică.

 

4) Colegul care nu chiulește:

Aș zice că ar alege să joace rolul celulei la hoț poli, dar el nu joacă hoț poli, pentru că e un joc prea corupt. Bănuiesc că locuiește undeva în subsolul școlii, pentru că este ultimul care iese din clasă și prima persoană pe care o vede portarul dimineața. Acest coleg o să îți facă cadou un animăluț de pluș din laboratorul de biologie și Amintiri din copilărie de la biblioteca școlii ca să poți să-ți iei bacul.

 

5) Colegul / colega care știe toate bârfele:

Crăciunul reprezintă sărbătoarea istorică în care miei, măgari și cămile au aflat prin minune despre nașterea Domnului înaintea strămoșilor lui / ei. Din cauza colegului tău, are Moș Crăciun dosar la FBI, așa că Secret Santa pentru această persoană e un fel de memory: găsește perechea potrivită. De Secret Santa, vei primi un joc clasic din copilărie: Guess who. Ți-l va da, dar nu înainte de a-ți dezvălui că tipa roșcată cu pălărie și tipul chel sunt de fapt părinții biologici ai lui Costel, băiatul cu păr portocaliu.

 

6) Colegul / colega care nu are niciodată de mâncare (să fim sinceri: în fiecare clasă există).

Este persoana care a luat ultima masă la majoratul lui Burebista.

Multe basme ar fi avut un final complet diferit dacă ar fi introdus un astfel de personaj. De exemplu: Dacă frații Grimm l-ar fi înlocuit pe Hänsel cu colegul tău,  vrăjitoarea s-ar fi băgat de bună voie în cuptor. Zmeul din Prâslea cel voinic ar fi murit de foame mâncând grăunțe din cauza lui. El / ea este copilul din problemele de matematică care are 38 de bomboane,17 portocale, 24 de felii de pizza, 8 cornuri,10 morcovi și nimeni nu știe de unde.

Acest tip de persoană îți va face cadou de Secret Santa dulciuri din Egipt, primite de la mătușă-sa, dar pe care le-a ascuns mama lui în dulap vreo trei luni. Arde de nerăbdare să le încerce și asta este ocazia perfectă. Din moment ce tu ai primit, trebuie să-i și dai.

 

7) Colegul care nu știe unde se află.

Este colegul care, la grădiniță, se dădea bătut după doi elefanți care se legănau pe o pânză de paianjen. El știe că au mai chemat o pupăză, pupupu, vreau să stau și eu aici, un șoricel, chiț, chiț, chiț,…

În prezent, întreabă de cel puțin cinci  ori ce trebuie să facem pe colegi diferiți.

Îți va cumpăra la un moment dat și un cadou, șosete sau o cană, asta după ce se va întreba de trei ori ce caută la raionul cu pateuri.

Totuși, în final, Secret Santa nu este despre cele mai frumoase cadouri (s-ar fi desființat de mult), ci despre faptul că fiecare are un Moș care nu-l uită în niciun an. Astfel, nici eu nu te-am uitat pe tine, cititorule și sper, prin acest articol, să-ți fac micul meu cadou de Secret Santa. Indiferent de cum va decurge împărțirea cadourilor, tot ce contează este faptul că ai un motiv să pierzi timp din oră.