Voluntariat…tot pe timp de pandemie

În articolul precedent v-am făcut cunoștință cu 8 proiecte și organizații care vă oferă ocazia de a vă implica în acțiuni de voluntariat, chiar și pe timp de pandemie. De data aceasta am adunat 7 echipe, unele cu tradiție în lumea ONG-urilor dar și inițiative noi și  inovative. Toate însă, îți deschid porțile spre evoluție și schimbare.

1. Gutenberg Jugendverein Cluj-Napoca

Gutenberg este o asociație dedicată elevilor și studenților vorbitori de limba germană. Aceștia promovează cultura germană și dezvoltarea personală, atât pe plan profesional cât și personal. Membrii învăța să lucreze în echipă și să își îmbunătățească competențele în limba germană. Asociația organizează momentan workshop-uri online în domeniul de dezvoltare personală dar și în ceea ce privește limba și cultura germană. Pentru mine, participarea la workshop-urile organizate de Gutenberg a fost o experiență unică, în urma căreia am cunoscut oameni cu interese similare și am acumulat multe cunoștințe noi. Îți recomand cu drag să te uiți pe site-ul lor și, dacă crezi că te-ai potrivi în echipa lor, să te înscrii. Mai multe detalii aici!

Contact: Instagram: @gutenberg.cluj.jugend

E-mail: [email protected]

2. LEO Bastion Cluj-Napoca

Leo Bastion este o mișcare afiliată Lions International. Acest club a fost înființat în vara anului 2002. Obiectivul clubului este să ofere tineretului, la nivel mondial, șansa de a se dezvolta prin contribuția, individuală și colectivă, la comunitatea locală, națională și internațională. Aceștia conduc diverse proiecte în domenii precum sănătatea, educația și dezvoltarea personală.

Contact: E-mail: [email protected]

Facebook: Club-LEO-Bastion-Cluj-Napoca

3. Salvați Copiii

Save the Children International este cea mai mare organizație independentă pentru protecția drepturilor copilului din lume. Aceasta se adresează tuturor copiilor, acordând o atenţie deosebită celor aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi, copiii cu dizabilităţi si nu numai. În cei 30 ani de activitate, peste 1.900.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele organizației. Fii Voluntar!

Contact: E-mail: [email protected]

Facebook: Salvati Copiii Romania – Home

4. Greenpeace

Greenpeace este o organizație internațională independentă, care utilizează confruntarea non-violentă, pentru a expune probleme de mediu globale și pentru a susține adoptarea unor soluții esențiale pentru un viitor verde și pașnic. Valorile Greenpeace sunt: non-violența, independența politică și promovarea soluțiilor sustenabile și durabile. Aceștia susțin traiul într-o lume sănătoasă și pașnică. O lume în care pădurile prosperă, apele sunt pline de viață, iar animalele sunt libere și în siguranță. Alătură-te echipei Greenpeace România!

Contact: E-mail: [email protected]

Facebook: Greenpeace Romania – Home

5. Dăruiește Viață

Dăruiește Viață este o organizație fondată în 2012, cu scopul de a reforma din temelii sistemul medical românesc, aducând speranță și arătând că se poate. Cel mai cunoscut proiect al organizației este reconstrucția Spitalului Marie Curie. Acesta va fi primul spital național destinat copiilor bolnavi de cancer, boli grave și traumă, pentru ca toți copiii din România cu boli grave să primească aceeași îngrijire ca în vestul Europei. Apărăm: drepturi, principii, vieți.

Contact: E-mail: [email protected]

Facebook: Daruieste Viata – Home

6. CERT Transilvania

Asociația CERT-Transilvania, Detașamentul de Intervenție în Caz de Dezastre – a fost inființată, în anul 2009 de un grup de prieteni, pasionați de off-road și motoare puternice. Scopul lor este acela de a ajuta oamenii aflați în situații dificile, care locuiesc în zone greu accesibile ale Munților Apuseni. Aceștia contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai din diferite comunități prin acțiuni de distribuție a alimentelor, împădurire, ecologizare, intervenție în caz de dezastre, renovarea unităților de învățământ și încurajarea copiilor din mediile defavorizate să își continue studiile.

Contact: E-mail: [email protected]

Site: Asociatia CERT Transilvania – Detasamentul de interventie la dezastre

7. Generația Vot

Acest proiect a fost fondat în august 2020 de Cristi Drăgan și Tushar Advani, doi tineri din București, care cred în schimbarea prin vot. Motivați de prezența scăzută la cele două tururi de scrutin din 2016, ei au decis să aducă împreună tinerii care doresc să se implice activ în comunitatea lor, prin vot. Ei au demarat o campanie, Civic City, în colaborare cu Forum Apulum, prin care arată cum vor tinerii să arate localitățile în care trăiesc. Aceștia vor merge în 30 de primării, ca ulterior să vină cu propuneri pentru administrație. Dacă ai între 15 și 24 de ani și dorești să intri în dialog cu primăria din localitate ta, sau vrei să îți ajuți comunitatea să se dezvolte, acum ai oportunitatea de a face acest lucru.

Contact: E-mail: [email protected]

Facebook: Generația VOT – Home

Oportunități de a te implica în viața comunității și de a schimba mentalități apar zilnic, așa că este imposibil să nu găsești ceva care să se potrivească cu interesele și abilitățile tale. Asemenea experiențe îți oferă nenumărate oportunități de a învăța și de a socializa într-o echipă care împărtășește aceleași valori și obiective ca tine. Sper că cele două articole publicate să te fi convins să te implici activ în evoluția comunității tale. Dacă am reușit, îți urez succes și multă distracție!