Hobby-uri surprinzătoare în momente de plictiseală: Un hobby pe placul bunicii

Probabil că primul lucru care vă vine în minte când vine vorba de bunica este o persoană dulce, dar care se strâmbă în ceașca de ceai, pe nevăzute când îi arăți ce articole vestimentare ai cumpărat recent. Desigur că și ea pe vremea ei purta hainele care erau la modă, și nu mă refer la clasica rochie înflorată, cu o fustă până la genunchi și inegalabilii șoșoni de iarnă care se potrivesc oricărui sezon, CĂCI E MEREU FRIG. Mă refer la munca manuală pe care o depunea pentru a-și face singură, spre exemplu, o bluză pe placul ei. Fie cusută ori croșetată, aceasta ieșea mereu splendidă în final, fiind acompaniată de mândria pe care o porți când îți admiri propria creație. Este ușor acum să coasem folosind mașina de cusut, dar mereu va fi amintit croșetatul ca fiind făcut manual.

Croșetatul necesită timp de concepere, dar mai întâi răbdare pentru a învăța. Este important să o ai de-a lungul procesului deoarece e posibil să scapi ochiurile de pe andrele ori să înnozi în sens greșit și nu e garantat că vei avea mereu un pachet de Nervocalmin la îndemână. După ce te obișnuiești cu rotitul sforii pe andrele (ace, original mari și lungi, dar care acum vin în diferite mărimi și forme) și cu înnodarea ei în modele repetitive, vei avea un ritm propriu de a croșeta, din ce în ce mai rapid, cu ochiuri (găuri rezultate din împletirea sforii pe andrele) mai largi ori mai strâmte. Când prinzi drag de această tehnică o să o practici cu ușurință și repeziciune, fără să realizezi, încât vei putea să faci un concurs cu bunica ta, în timp ce urmăriți telenovela voastră turcească preferată.

 

Nu m-ar mira să văd că tot mai mulți încearcă acest hobby pe care îl am eu,deoarece are multe beneficii precum delectarea și relaxarea minții. Îți vei lua, pentru un moment, gândul de la stresul de peste zi și te vei concentra asupra modelelor uimitoare care ies din propriile tale mâini. Cu asta vine și o senzație de împlinire, un simț de satisfacție și plăcere când vezi dovada că poți face orice îți pui în minte. Croșetatul nu este numai o hrană pentru ego, dar și un exercițiu de dexteritate care ajuta la precizia mâinilor. Este importantă în domenii precum medicina și arta, care necesită o mână fermă când lucrezi.

Revenind la domeniul vestimentar, este un mare avantaj direcția în care se îndreaptă. Recent, poate din curiozitate, plictiseală ori din înclinațiile stilistice care duc tot mai mult spre moda anilor ‘60-2000, în special anii ‘70 (depinde de personalitate și gusturi), croșetatul a devenit tot mai popular.

Îl găsim mereu sub forma mai multor piese vestimentare, nu doar binecunoscutele șosete, căciuli, fulare, pulovere, veste sau cardigane, dar acum și top-uri, pantaloni și genți. În prezent folosim croșetatul și la pături, plușuri, covoare, decorațiuni și multe altele, realizate din diferite grosimi sau texturi de sfoară.

Recomand croșetatul deoarece e bine să înveți lucruri noi, să încerci cât mai multe și să rămâi mereu entuziasmat în privința a ce va aduce ziua de mâine, înainte de a te decide să stai pe o canapea cu o pungă de semințe în mână, în timp ce te dedici trup și suflet episoadelor de neratat de reality show-uri. Jazz pe fundal sau genul de muzică preferat, un ceai lângă voi, mici detalii care vă fac să uitați de orice gând rău. Așa pot să descriu eu, fără prea mult lux de amănunte, o seară perfectă.

Nu vă dați bătuți dacă nu iese din prima, nu-i dați motiv de laudă bunicii, mai încercați și veți vedea că puteți reuși, poate chiar și din greșeală. Merită! Vă urez succes! 🙂