Prezentarea echipei Ţaitung (partea 1)

Hello! Poate că ați mai auzit de Țaitung prin școală sau de la prieteni. Țaitung este o întreagă comunitate, alcătuită din voi, cititorii, care ne sunteți alături articol cu articol. De asemenea, noi, cei care scriem, suntem redacția. Azi vreau să faceți cunoștință cu câțiva dintre redactorii noștri și autorii articolelor voastre preferate:

ALEXANDRA BRAICA – „Forever free”

 1. Cum te-ai descrie celor care ar vrea să te cunoască? 

Îmi place compania altora, sunt o fire sociabilă și deschisă! Câte ceva despre ce îmi place să fac: scriu, citesc, fac voluntariat, iubesc să fac voluntariat, fac sport. Iubesc marea, sarea și nisipul cald! Îmi plac hainele și încerc să le ofer mai multe vieți prin diferite mijloace. Cred că prin vestimentației putem fi noi, dar un sine diferit zilnic, în funcție de stare, vreme sau ultimul serial văzut! Iubesc viața și mă bucur de ea în fiecare moment! A da, și vechiturile, le ador și colecționez…și muzica veche e o plăcere!

 1. Ce teme/subiecte abordezi în articolele tale?

Abordez ce mă pasionează în mare parte sau despre ce sunt în măsură să scriu.

 1. Ce înseamnă Taitung pentru tine?

Țaitung înseamnă pentru mine apartenența la școala din care fac parte, un spațiu în care îmi dezvolt abilitățile și îmi cultiv pasiunea de a scrie, de a transmite cititorilor. Eu în Țaitung pe lângă articole mai scriu și descrierile pentru postările de pe Instagram, tocmai pentru că îmi doresc sa fiu cât mai aproape de voi! Țaitung înseamnă mult pentru mine și încerc să dau tot ce am mai bun!

 

IULIA PREDA – ,,La drum unde licuricii urma-și lasă.”

 1. Cum te-ai descrie celor care ar vrea să te cunoască?

Sunt o persoană creativă, prietenoasă și empatică. Îmi place să cunosc oameni și povești noi. Câteva dintre pasiunile mele sunt literatura, scrisul și desenul. De asemenea mă fascinează tot ce ține de arta contemporană.

 1. Ce teme/subiecte abordezi în articolele tale?

Articolele scrise de mine până acum se concentrează pe partea de divertisment și timp liber, dar în ultimul timp am scris și despre voluntariat și oportunități de dezvoltare personală cu ajutorul acestuia.

 1. Ce înseamnă Țaitung pentru tine?

Pentru mine Țaitung este un loc unde îmi pot dezvolta creativitatea și unde am învățat foarte multe despre ceea ce înseamnă pregătirea și  publicarea unui material. În această echipă am cunoscut oameni care mi-au deschis nenumărate uși și m-au ajutat să mă dezvolt pe toate planurile.

 

ANDRA HAIDUC – „You need chaos in your soul to give birth to a dancing star”  -Friedrich Nietzsche

 1. Cum te-ai descrie celor care ar vrea să te cunoască? 

Hei, sunt Andra, dar știu că asta nu vă spune multe despre mine…de fapt, sunt doar un călător în această lume, care se hrănește din artă. Pasiunea mea pentru design vestimentar m-a introdus în lumea aceasta (literatură, fotografie, muzică, pictură), care mă face să mă simt împlinită. De altfel, mă consider o persoană ambițioasă, creativă și mereu gata să găsesc soluții la orice probleme. Dacă nu ar fi rațiune în acest univers, cred, sincer, că viața mea ar fi ca un nor plutitor.

 1. Ce teme/subiecte abordezi în articolele tale?

De obicei, îmi place să scriu despre întrebările existențiale pe care mi le pun eu mie sau le discut cu prietenii mei. Deci pe scurt…încerc să răspund la niște întrebări filozofice :). În viitor, sper să abordez și alte teme, care mă pasionează și simt că au un mesaj puternic pentru public, cum ar fi: body positivity, încălzire globală, muzică și artă din viața noastră.

 1. Cum ai descrie experiența ta la Țaitung?

Am intrat în echipa Țaitung în luna februarie a acestui an și decizia asta se numără pe lista celor mai bune din viața mea. Întotdeauna, încă de când eram mică, am avut visul de face parte din echipa unei reviste. Iată că am nimerit în cel mai mișto grup de oameni, care mă susțin și în care ne susținem unii pe alții, ne împingem să scriem, să lucrăm mai bine. Momentan am scris articole, dar eu mă ocup și de partea digitală, anume postările Instagram. Îmi place ce fac și noi, echipa, suntem Țaitung. 🙂 Mă simt ca într-o frăție precum cele din America, care se simte ca o a doua casă și pe care nu o vei uita niciodată!

 

MARA CARPIUC – „Oricine are abilitatea de a vedea frumusețea nu va îmbătrâni niciodată” -Franz Kafka

 1. Cum te-ai descrie celor care ar vrea să te cunoască? 

Îmi place sa las cuvântul “om” să mă reprezinte în totalitate. Îmi ghidez viața trăind în prezent și absorbind din diverse experiențe concluzii și “învățături de minte” cu care parcurg noi dimensiuni interioare. Îmi place să descopăr profunzimea artei în toate formele ei, începând cu un tablou și culminând cu Sindromul Stendhal într-un muzeu de artă. Iubesc frumosul și reflexia lui în lumea palpabilă -atât.

 1. Ce teme/subiecte abordezi în articolele tale?

Îmi construiesc articolele, având ca puncte de reper optimismul și autenticitatea. Îmi place să împărtășesc experiențe care m-au format, știind că la un moment dat am căutat și eu pe internet sfaturi de la oameni care au trecut prin aceleași momente ca mine. Îmi doresc ca prin articolele mele să deschid atât ochii mei cât și ochii cititorului spre frumusețea și umorul vieții.

 1. Ce înseamnă Ţaitung pentru tine?

Un citat care m-a impulsionat sa mă alătur revistei școlii a fost: “If you want to learn how to think, you should learn how to write.“

Țaitung mi-a oferit un context de autocunoaștere. Alături de oameni creativi și deschiși, am învățat să-mi eliberez gândurile și să le „pun pe hârtie” (iar după, bineînțeles, în Word).

Țaitung a fost puntea mea spre o comunicare eficientă. Am avut șansa de a primi și oferi feedback onest, formulat în manieră constructivă și de asemenea, am avut ocazia să lucrez în echipă. Sunt recunoscătoare că împreuna am actualizat ideea de “Revista Școlii”. Aceasta tocmai a devenit o platformă interactivă a elevilor din Coșbuc, cu o prezență online permanentă și un public implicat în toate activitățile pe care le propunem.

Țaitung is you!

 

ALEXIA ZDRENGHEA – ,,Cea mai importantă lecție de la viață este să înveți să nu îți pese ce cred alți oameni despre tine. You do you.”

 1. Cum te-ai descrie celor care ar vrea să te cunoască?

Îmi place să mă consider ca fiind o persoană săritoare, prea energică, carismatică şi care încearcă mereu să facă să fie bine pentru toată lumea, un fel de „peacemaker” să zic aşa (şi care amestecă foarte des engleza cu româna :D). În general citesc, ascult muuuultă muzica și/sau mă uit la seriale/filme.

 1. Ce teme/subiecte abordezi în articolele tale?

Chiar nu am un anumit şablon când vine vorba de scrierea articolelor. Mă cam las purtată de val; văd ce îmi face cu ochiul la momentul respectiv.

 1. Ce înseamnă Țaitung pentru tine?

Ţaitung este un loc în care poți întâlni mulți oameni faini și să îți lași creativitatea să vorbească pentru tine. Pentru mine este, de asemenea, un mediu „safe” în care am învăţat să nu-mi fie frică să spun ceea ce gândesc cu adevărat şi că nu sunt aşa de „proastă” la scris pe cum credeam. 😀

Aceștia sunt doar câțiva dintre membrii Ţaitung. Pe restul, îi veți cunoaşte în următorul articol, so stay tuned! 😉