Iar, de Revelion #stămacasă

Când am început să scriem acest gen de articole, #stămacasă era doar parte din titlul unui articol, dar din păcate a devenit titlul unei serii. Sperăm însă, că odată cu finalul acestui an, să se termine această colecție de articole. Pentru a sfârși cum trebuie această perioadă, ne trebuie un revelion pe măsură: cu mult stres și reguli stricte de urmat, sau cel puțin așa se recomandă 🙂

Planificarea

Practic, revelionul nu începe din decembrie, ci de anul trecut, când, din cauza slabei organizări, grupurile de prieteni nu și-au mai găsit locuri bune de rezervat. În consecință, și-au promis că o să înceapă pregătirile undeva pe la sfârșitul lunii August. Din păcate, pandemia s-a declarat, măsurile restrictive au fost luate și toate planurile s-au făcut praf. Cu toate acestea se vorbește de vaccin, iar până în decembrie cine știe ce se poate întâmpla… dar merită riscul? Conversațiile se învârt în cerc și până la urmă nimic nu este rezolvat. Măcar de data aceasta chiar nu a fost vina noastră.

Moda și pregătirile

După ce s-a terminat sezonul horror de cumpărături de Crăciun, magazinele de haine sunt invadate de cei care au așteptat (sau care au uitat) până în ultima săptămână a anului să-și găsească ceva pentru ocazia specială. Vestea bună este că atunci când numărul de participanți la cheful de sfârșit de an este redus, șansele de a purta aceleași rochii (sau haine în general) sunt scăzute. Importante la urma urmei sunt story-urile de pe Instagram ce vor urma. După aceea putem respira liniștiți, lărgi curelele de la pantaloni și să ne bucurăm de sortimentul de mâncare și băutură, format din ce mai cumpărăm de la mall și ce aperitive mai sunt pregătite de bunici.

Revelionul cu familia și Dan Negru

Dacă nu s-au găsit până la urmă alternative la revelionul obișnuit cu prietenii, s-a ajuns să se petreacă cu familia. Seara va consta în jocuri de societate, certuri în urma acestora, și găsirea unui geam cu privire la artificiile din centru. Un obicei care probabil nu s-a schimbat este revelionul cu Dan Negru de pe Antena 1. O glumă care s-a transmis din generație în generație a devenit realitate.„ Ce faci de revelion?” sau „cu cine îți ții revelionul?” sunt acum întrebări retorice. Probabil (sau sperăm) că anul 2020 o să fie singurul an în care toată România trebuie să petreacă revelionul cu Dan Negru. Partea bună este că nu va mai trebui să curățați nimic următoarea dimineață sau să vă gătiți propriul mic dejun. Începem anul leneși și-l terminăm și mai și.

Rezoluții și dorințe pentru anul nou

„New year, new me”, mai degrabă „New year, but not new me”, pentru că nimeni nu-și dorește să mai trăiască schimbări drastice. Într-un fel, dorințele de a petrece mai mult timp cu familia sau de a avea mai mult timp liber s-au îndeplinit pentru unii elevi. Viața ideală în care am avea tot timpul din lume pentru a ne dezvolta niște aptitudini, ca învățarea unei noi limbi, sportul acasă în fiecare zi sau cântatul la un instrument s-a dovedit a fi o scuză pentru propria lene. Adevărul este că motivația din primele două luni de carantină ne-a epuizat pe toți. Mai nou ne irosim zilele așteptând ca ceva să se întâmple și încercăm să acceptăm ființa letargică, leneșă, și obsedată de dulciuri care am devenit.

În schimb, acum se spune „La anul recuperez tot ce am pierdut anul ăsta!”. Îmi imaginez doar cât de pline vor fi cluburile și restaurantele, festivalurile de muzică sau parcurile și mai ales cafenelele. În două luni am salva economia și ne-am dezobișnui să plătim transportul scump de pe Emag.

De revelion #stămacasă

Nu înseamnă neapărat că stăm la propriu acasă, dar rămânem responsabili. Visăm la un 2021 diferit, nu un 2020 partea a 2-a, dar până la urmă este datoria noastră să-l obținem pe cel bun. Pentru cei care au decis să citească acest articol în loc să se pregătească sau să se distreze cu prietenii, vă dorim un an nou fericit și einen guten Rutsch ins neue Jahr!