Laternenfest

Dacă ești elev în școala noastră încă de pe vremea când erai mic, mic de tot, cu siguranță ai auzit de Laternenfest, sau poate chiar ai participat la una dintre multele activități organizate de doamnele învățătoare. Dacă nu ai trăit acele vremuri, nu e nicio problemă! Îți voi explica eu pe scurt despre ce este vorba. În fiecare an, în data de 11 noiembrie, celebrăm ziua Sfântului Martin, a cărui poveste te invit să o citești, pentru a înțelege tradițiile din spatele acestei sărbători îndrăgite.

Anul acesta cu mic, cu mare, copiii au reluat tradiția întreruptă de pandemie alături de cadrele didactice, care i-au provocat la jocuri, cântece, parade și multe alte activități creative care ne încântă pe toți. Lampioanele colorate au fost, bineînțeles, nelipsite și micile gustări au îndulcit momentele minunate petrecute împreună.

Contextul pandemic a adus unele modificări în organizarea serbărilor, pentru a asigura siguranța tuturor, însă copiii au fost la fel de entuziasmați și încântați, ca în fiecare an. Sălile de clasă au fost decorate cu lampioane sclipitoare, ghirlande colorate și proiecte uimitoare create de micii artiști.

Unii copii au luminat curtea școlii în după-masa de 11 noiembrie, cu lampioanele aprinse și cu zâmbetele pe buze. Cu măsurile de siguranță necesare și cu susținerea părinților și a cadrelor didactice implicate, cântecele au răsunat în curtea școlii noastre și ne-au adus aminte de zilele în care ne etalam și noi, la rândul nostru, creațiile care mai de care mai colorate. Rezultatele repetițiilor de la ora de muzică și a concentrării de la cea de desen au făcut din această serbare una cu totul specială, care va rămâne cu siguranță în inimile tuturor.

Indiferent de modul în care au serbat această zi, în clasă sau în curtea școlii, zâmbetele copiilor au radiat cu lumina a zeci de lampioane, semn că fiecare generație apreciază Ziua Sfântului Martin la fel de mult cum o făceam și noi, cei ce acum stăm în băncile liceului sau în amfiteatrele facultăților. Sper că acest articol v-a adus aminte de zilele când hârtia creponată, lipiciul și acuarelele ne pictau și nouă luna noiembrie în cele mai frumoase culori.