Pasiuni printre Coşbuceni – arta textilă

Andreea Badiu este elevă în clasa a XI-a la Coșbuc. Deși studiază științele naturii, este pasionată de pictură pe materiale textile. Pictura pe materiale sau arta textilă reprezintă o practică ancestrală, atestată încă de la începutul istoriei, dar care se reinventează încontinuu! Noi, cei de la echipa Țaitung o considerăm foarte talentată și muncitoare, așa că dorim să vă facem cunoștință cu ea. Am abordat-o, iar Andreea a acceptat de îndată, declarându-se flatată și încântată de inițiativa revistei noastre.

  1. Cum ţi-ai descoperit și dezvoltat talentul?

Încă de mică am fost atrasă de artă și mereu mi-a plăcut să pictez, să desenez, să mă exprim prin diferite modalități creative. Nu am luat niciodată ore de desen sau pictură, am preferat să le practic la nivel de hobby, deși reprezintă una dintre pasiunile mele artistice. Cu timpul am reușit să evoluez și să îmi dezvolt talentul considerabil, încercând diferite tehnici și instrumente, lucrând cu diferite materiale și texturi, dar totodată și alocându-mi mai mult timp pentru experimentarea acestei pasiuni.

  1. De ce ai ales să pictezi pe materiale textile?

Am practicat pictura pe pânza pentru o perioadă îndelungată, am realizat mai multe tablouri, dar am ajuns la concluzia că nu mi se potrivește. Nu pentru că nu mă descurc, ci pentru că nu mă satisface ideea de a mă rezuma la ceva atât de comun. Consider că, pictatul pe haine sau papuci este o modalitate mult mai originală și inovativă de a-ți face arta și talentul remarcat. Satisfacția și senzațiile pe care le trăiesc, când văd oamenii pe strada purtând lucrările mele, sunt inegalabile și mă motivează să continui.

  1. Care este inspirația ta și cum ți-ai descrie stilul?

Nu pot să spun că îmi iau ideile în mod direct de undeva, dar sunt anumiți creatori cunoscuți, care mă inspiră prin talentul și creativitatea lor: @camcreatez, @custombygb.

Când vine vorba de idei și design-uri personale, obișnuiesc să cer părerea apropiaților, pentru a putea ajunge la un rezultat final pe placul publicului. Îmi place să lucrez într-un stil lipsit de restricții, dar totodată pe cât se poate de profesional.

  1. Care este procesul prin care lucrezi?

Comenzile se fac prin mesaj privat către pagina mea de Instagram, dedicată custom-ului, și prin email. Folosesc vopsea de cea mai buna calitate, atât la realizarea picturilor pe haine cât și pe încălțăminte. Vopseaua textilă asigură păstrarea lucrărilor în cea mai bună stare și permite spălarea acestora fără niciun fel de problemă. La fel și vopseaua și soluțiile pentru piele, din gama “Angelus Brand”, sunt cele mai bune de pe piața și garantează calitatea picturilor realizate pe încălțăminte sau genți din acest material. Durata realizării comenzilor variază în funcție de cerințele date, dar nu depășește două săptămâni.

  1. Care este designul tău favorit de până acum?

Am mai multe lucrări preferate, câteva fiind nefinalizate.

  1. Consideri o carieră în acest domeniu în viitor?

Îmi propun să dezvolt această pasiune la nivel de afacere, în paralel cu meseria principală pe care o voi practica. Plănuiesc să investesc în publicitatea și prezentarea produselor, pentru a ajunge la cât mai multe persoane și pentru a-mi mări și diversifica publicul. În viitorul apropiat, îmi voi prezenta primele idei personale, sub forma unei colecții, alcătuite din patru design-uri tare faine, la care lucrez de ceva timp.

 

  1. Cum ți-a venit ideea de a înființa o mică “afacere” din talentul tău, cum decurg interacțiunile cu cei ce îți propun o colaborare?

Întâmplător mi-a venit ideea de a încerca ceva diferit, o modalitate nouă de a-mi petrece timpul într-o maniera artistică. Am decis să-mi cumpăr câteva culori pentru textile, să iau o pereche de papuci albi, dați uitării și să mă pun pe treabă. Eram curioasa să văd ce iese, dar nu aveam nu știu ce așteptări. Din fericire rezultatul a fost pe placul meu, eu fiind foarte perfecționistă, astfel motivându-mă să încep aceasta mică “afacere”.

Am avut un număr relativ mare de comenzi încă de la început, acestea ajungând la un total de 26 finalizate până la momentul actual. O comandă constă  în deciderea design-urilor, precizarea dimensiunilor și a materialelor pe care va fi realizată pictura, cât și în stabilirea costurilor acestora. Clienții pot decide în totalitate modelul dorit, pot să se consulte cu mine, să ceară idei și păreri sau pot să solicite ca întreg design-ul să fie conceput de către mine, pornind de la tema aleasă.

  1. Ce planuri ai pe viitor în ceea ce privește pagina de Instagram, cum ai dori să evolueze?

Cum spuneam, doresc să-mi cresc pagina prin publicitate (atât prin promovări cât și prin oferte pentru potențialii clienți) și să reușesc să interacționez cât mai mult cu ei, pentru a lua în considerare opiniile, părerile și preferințele acestora.

  1. Ce înseamnă arta pe materiale textile pentru tine?

Pictura pe materiale textile semnifică, pentru mine, o modalitate autentică de a-mi exprima talentul și pasiunea pentru artă. Procesul în sine, deși poate fi unul îndelungat și dificil, necesită foarte multă atenție și concentrare, reprezintă o activitate foarte plăcută, în timpul căreia mă deconectez și îmi las creativitatea să zboare.

  1. Ce ai dori să le transmiți cititorilor noștri?

Puteți urmări mica mea “afacere”, direct de pe pagina mea de Instagram, unde postez cele mai noi lucrări și oferte pentru voi. Așa că, dați un follow, m-ar ajuta tare mult susținerea fiecăruia, lăsați feedback-uri și stay tuned pentru proiectele viitoare. <3

Las aici un sneak peek al celei mai complexe lucrări, ce se afla încă în procesul de finalizare. 😉

 

Vă încurajăm să o urmăriți pe Andreea pe pagina ei de Instagram: @abcustoms___

Iar acesta este linkul care duce către cea mai apreciată lucrare a ei: https://www.instagram.com/p/B_-J55sHQDK/

Interviul cu Andreea ne-a bucurat tare mult, mai ales pentru că el face parte din seria inițiată de redacția noastră, prin care încercăm să-i facem cunoscuți pe ai noștri coșbuceni talentați. Sperăm că pasiunea Andreei v-a bucurat și vă v-a determina și pe voi să vă descoperiți talentul, să investiți în el și să vi-l afirmați cu mult curaj și încredere. Fiecare dintre noi inspirăm lumea din jurul nostru printr-un talent deținut, chiar dacă acesta nu este unul artistic. Poate nu îți vine să crezi, dar și abilitatea de a comunica eficient este un talent apreciat și cu un potențial de schimbare foarte puternic.

Așa că noi, echipa Țaitung, vă încurajăm să vă cunoașteți și vă dezvoltați personal pentru a vă afla talentul unic. Iar noi așteptăm să îl cunoaștem și să îl împărtășim cititorilor noștri (ne puteți scrie pe pagina de Instagram: @taitung.cosbuc

Stați aproape pentru viitoarele articolele din această serie! 😀