Povestea lui Bonnie and Clyde

The power of the lovers

They don’t think they’re too tough or desperate,

They know that the law always wins;

They’ve been shot at before, 

But they do not ignore

That death is the wages of sin.

Bonnie Parker și Clyde Barrow formează unul dintre cele mai cunoscute cupluri de criminali, dar sunt și vedetele care, fără intenție, au dat startul trendului „partners in crime” în rândurile tinerilor de aproape un secol. Post mortem, imaginea celor doi a cunoscut o mediatizare masivă, de la menționarea lor în filme, până la costumele de Halloween purtate de perechile de îndrăgostiți. Bonnie era, de asemenea, autoare a mai multor poeme, cum ar fi „Povestea lui Bonnie și Clyde”, fiind și ultimul pe care îl scrie înainte de moartea ei.

BANDITS, ROBBERS AND ARSONISTS

Prima lor întâlnire a avut loc în 1930, nimic special, însă dragostea lor a luat atunci naștere și cei doi au rămas inseparabili până ce Clyde este arestat pentru furt și trimis la închisoare. În închisoare Barrow, este atacat și comite prima sa crimă. Parker nu stă degeaba și introduce ilegal o armă în închisoare, ajutându-și partenerul să scape. La scurt timp, bărbatul este recapturat, dar, în 1932, este eliberat condiționat, aprinzându-i în suflet ura pentru sistemul abuziv din spatele gratiilor. Din aceasta, ia viață „The Barrow Gang” – un grup de bandiți care jefuiesc benzinării, care răpesc și ucid atunci când sunt încolțiți.

Când crimele au devenit de-a dreptul nemiloase, interesul publicului s-a acrit. Un fost căpitan al Departamentului de Corecții din Texas, Frank A. Hamer, a fost însărcinat cu prinderea duo-ului, conducând una dintre cele mai mediatizate vânători din istoria SUA. Echipajele de poliție i-au așteptat de-a lungul autostrăzii din Louisiana, plănuind o ambuscadă. În jurul orei 9:15, pe 23 mai 1934, șase ofițeri ascunși în tufișuri au văzut Ford-ul V8 furat de Barrow apropiindu-se cu viteză mare și au lovit mașina cu un total de 130 de cartușe. Bonnie și Clyde au fost loviți de 10 gloanțe, care le-au adus sfârșitul. Mașina a devenit un atât de mare subiect de interes încât au început să apară falsuri. Șeriful local a încercat să păstreze mașina, dar a fost dat în judecată de proprietar. Acum, este expusă la un cazinou din Nevada.

„It is much better that they were both killed, rather than to have been taken alive.” – Blanche Barrow, soția lui Buck (fratele lui Clyde), membră a grupului infracțional „Barrow”.

Bonnie și Clyde au apărut ca primii criminali celebri din „Depression Era”, parțial datorită mediatizării intense a crimelor lor în ziare și la radio. În acest timp, un public dezamăgit, furios, confruntat cu șomaj și sărăcie extremă, i-a ținut pe gangsteri la mare stimă cu reviste, cu ziare și cu programe de radio acoperind isprăvile lor zilnice.

Sfârșitul sângeros al lui Bonnie și Clyde a fost sfârșitul erei „Public Enemy” din anii 1930. Până în vara anului 1934, guvernul federal a promulgat statute care făceau infracțiuni federale răpirea și jaful de bănci – o descoperire legală care a permis, în cele din urmă, agenților FBI să rețină bandiți peste granițele statelor. Legenda lui Bonnie și Clyde s-a intensificat odată cu filmul „Bonnie și Clyde”, câștigător al Oscarului din 1967, care a expus isprăvile cuplului unei noi generații. A fost considerat revoluționar pentru prezentarea relaxată a violenței. Cu toate acestea, o astfel de portretizare plină de farmec a stârnit întrebări îngrijorătoare, deoarece mai multe cupluri au încercat sărituri similare, pretinzând că au fost inspirate de faimoșii haiduci.

Deci, unde se termină orizonturile iubirii…?

Some day they’ll go down together;

And they’ll bury them side by side;

To few it’ll be grief

To the law a relief

But it’s death for Bonnie and Clyde.