Singur acasă…

Singur acasă… (de data aceasta nu filmul) este unul dintre rarele momente în care ai spațiul de desfășurare numai și numai pentru tine.

 

 Ce poți face în caz că te simți dornic de socializare?

Dai câteva telefoane și cu puțin ajutor din partea social media-ului, vestea circulă fără probleme. Și uite așa, într-un interval redus de ore, vei fi pus ceva lume laolaltă. Fii sigur că ai invitat și acei prieteni mai puțin bineveniți de către familia ta.

Profită de multele avantaje și simte-te liber să folosești toate bunurile casei. Lasă grijile în voia dimineții.

Nu uita de câteva măsuri de prevenire. Ai grijă ca ușile celorlalți membri ai familiei să fie bine încuiate (cel puțin celor care nu pot fi mituiți), pentru a evita orice problemă. Nu te obosi cu folositul farfuriilor sau al tacâmurilor care vor aduce muncă bonus.

Partea pozitivă este că nu te vei afla constant în pericolul imaginar de a fi spintecat în propria-ți cămară de un criminal în serie. „Ce-i sunetul ăla?” va trezi numai suspiciuni legate de cine a spart statuetele egiptene ale mamei, nu intrarea cuiva prin efracție, spargând un geam pentru a ajunge la tine. Consecințele ar fi similare, însă e de preferat să fii spintecat de propria mamă furioasă “pentru că ținea mult la statutele alea, da?!”

 

 Ce poți face pe cont propriu?

În caz contrar, rămâi doar tu cu tine însuți… Nimeni nu vomită pe scări, obiectele rămân în siguranță, la fel ca părerea generală a familiei despre cum ești un “copil bun și cuminte”.

Încearcă să faci ceva productiv ca de pildă: o mică curățenie poate pune un mic zâmbet pe fața mamei tale, fapt care aduce numai beneficii. Lecturatul unei cărți în liniște totala. Încearcă o rețetă pe care doar tu o agreezi; n-ai nimic de pierdut. Ia-l pe micuțul Rex la o plimbare. Întocmește un grup de studiu online și așa mai departe.

       

Sau desfășoară-te în voie, având libertatea unei ținute pe propriul plac (cu atât de multe haine precum dorești). Sau servește brunch-ul, dupa o noapte albă cruntă, pe canapeaua familiei. Nu este nevoie să trăiești sănătos, servește și o cafea și nelipsitele snacks-uri și dulciuri. Lasă ușa băii deschisă în timp ce testezi ecoul casei. Fii creativ.

 

 Sfaturi de bază pentru siguranță:

Aspectul cel mai important în ceea ce privește seara de seriale singur acasă este siguranța. Nu te sfii! Cu cât te baricadezi mai psihotic, cu atât mai bine. Stai cu spatele la perete să ai întreaga încăpere în vizor, pentru extra protecţie.

Luminile trebuie să stea în permanență aprinse (în toată casa), ușile trebuie să fie dublu încuiate, iar tu să te desfășori doar într-o singură camera. Nu, acel sunet sigur nu este vecinul de la 8 care agață niște tablouri, e mult mai probabil să fie cineva în casa ta. La fel de importantă este aprovizionarea exagerata cu mâncare. N-ai vrea sa riști un drum în toiul nopții spre bucătărie doar pentru că nu ți-au ajuns biscuiții cu ciocolată.

 

 Efecte secundare:

Ori că ai rămas în propria-ți grijă, ori ai sfârșit dând o petrecere, cu sau fără ajutor, casa nu se face lună singură. Mai ales după ce ți-ai testat aptitudinile culinare… sau orice fel de aptitudine.

Partea amuzantă este atunci când în conversația de pe grupul ce are să apară urmatoarea dimineață, găsești mesaje isterice. Pe lângă cele întâmplate aseară, există complicații și sfaturi ca de exemplu: cine știe cum se scot petele de rodie de pe tavan, cum să strângi dezastrul cauzat cât mai eficient (dacă se poate fără ajutorul pompierilor sau al unui serviciu de curățenie specializat în reziduuri chimice), manageriatul pozelor cu tine dormind în cadă sau patuțul animalului de companie.

Se poate întâmpla să primești vestea, total pe neașteptate și la prima oră, că toata lumea se întoarce. Prin urmare ai extrem de puţin timp rămas, în care trebuie să faci toate acestea cât mai repede cu putință. În plus, trebuie să rogi nerespectuos pe toată lumea să plece din casa ta.

 

 În care dintre cele doua tipuri te regăsești tu?

Alegerea se bazează pe tipologia de persoană: cei introvertiți vor alege o seară liniștită, cu Netflix și Pringles. Cei sociali nu vor rata ocazia adunării grupului cu care să își omoare vremea.

Surpriza apare, însă, în momentul în care alegerea nu coincide cu tipul de persoana care ești.