Tinerii din „ziua de astăzi”

“Pe vremea mea…”. Așa încep majoritatea comparațiilor între generații. Tot timpul au existat diferențe între o generație și alta, dar în ultimul timp aceste diferențe au început să fie din ce în ce mai mari.

Când spui “tinerii din ziua de astăzi”, toată lumea se gândește automat la lucrurile mai puțin bune, la smartphone-uri, la rețelele de socializare și la lipsa discuțiilor față în față. Eu, făcând parte din “tinerii din ziua de astăzi”, admit acest lucru.

Problema generației nu este că avem acces la informație tot timpul, problema este că nu știm să o folosim în scopul dezvoltării noastre.

 

Dar de ce să privim partea negativă a lucrurilor, când avem atât de multe atuuri?

Atuuri de care generațiile anterioare, adică părinții și bunicii noștri nu s-au bucurat la fel de mult cum am făcut-o noi. Acestea sunt motivele pentru care, de obicei, ne contrazicem cu părinții noștri.

Eu, de exemplu, pun la îndoială totul. Nu o să mă las convinsă de ceva doar pentru că mama sau tata spune așa. Trebuie să am dovezi clare pentru acel lucru pentru a nu-l pune la îndoială. Voi începe să mă informez până când voi afla dacă este adevărat sau nu.

De câte ori nu le-am spus părinților mei: “Nu mă forțați în direcția în care vreți voi, lasăți-mă pe mine să iau decizia.” ?  Iată o caracteristica definitorie pentru generația noastră și pe care generația anterioară nu a avut-o: Independența.            Nu o să lăsăm pe nimeni să aleagă ceva în numele nostru, chiar dacă e vorba de meseria de viitor sau de culoarea periuței de dinți. E o trăsătură care le dă bătăi de cap alor noștri, dar care ne definește pe noi ca generație.

Motto-ul generației este “De ce nu?”

Suntem mereu în căutare de noi provocări. Generația X, cea anterioară nouă, ar fi dat înapoi atunci când ar fi întâlnit necunoscutul, în schimb, noi vrem să îl facem cunoscut și să îl încercăm. Comparativ cu părinții noștri suntem foarte deschiși. Acest lucru ne ajută foarte mult în dezvoltarea noastră personală și profesională. Ne ajută să găsim soluții inovatoare pentru probleme dificile pentru generațiile anterioare.

În ciuda faptului că stăm mai toată ziua conectați la internet, suntem foarte sociabili. Reușim foarte ușor să purtăm o conversație cu o persoană, indiferent de vârstă, pe aproape orice subiect. Deși știm câte ceva din orice domeniu, suntem mereu dispuși să aflăm mai multe informații de la cineva competent.

Desigur, fiecare generație a avut sentimentul că ea aduce schimbarea. Dar acum este timpul ca noi să strălucim!