Wolf Alice – Visions Of A Life (Review)

 

Wolf Alice este o trupă britanică formată în 2010 ca duo compus din Ellie Rowsell(solistă, chitaristă) și Joff Oddie(chitarist). De-a lungul anilor au avut loc câteva schimbări în line up-ul trupei până când acesta s-a stabilit în 2012, când s-au alăturat Joel Amey(toboșar) și Theo Ellis(basist). În 2013 Wolf Alice a lansat primul  EP Blush, iar în 2015 albumul de debut  My Love Is Cool. Anul acesta trupa și-a făcut revenirea cu al doilea album Visions Of A Life.

Ce m-a atras 

Coperta parcă pictată a albumului îmi dădea senzația că țin ceva valoros în mână. Când am citit denumirile pieselor Don’t Delete The Kisses, Planet Hunter, After The Zero Hour…etc. eram deja captată chiar dacă, încă nu ascultasem cântecele .

Prima piesa Heavenward, mi-a stârnit multe emoții . Înca de la primele acorduri m-au luat fiorii, iar la refren deja aveam lacrimi în ochi. Versurile împreună cu chitara dură și cu vocea înaltă, din loc in loc șoptită a lui Ellie Rowsell au creat în mintea mea un cadru întunecat. Beautifully Unconventional este un cântec destul de pop care te prinde foarte repede și te face să te ridici în picioare și să dansezi. Sky Musings este una dintre piesele mele preferate, nu știu dacă  lucrul se datorează  versurilor sau ritmului care tot crește până explodează într-o euforie simfonica contrastată de către șoapte și secvențe precum „I could really use some help”. Nu mă așteptam să găsesc o piesă care să înceapă coral, apoi să continue să amestece genuri precum indie-rock și alternative, este vorba despre St.Purple & Green. Versurile sunt scrise din perspectiva solistei, în care, aceasta vorbește despre moartea bunicii sale. Numele este derivat de la un cântec pe care obișnuia sa i-l cânte aceasta. Remarcabil mi se pare scrierea unui cântec precum Visions Of A Life. Acesta durează aproximativ 8 minute și te conduce instrumental prin fiecare piesa pe care tocmai ai ascultat-o. Cântecul este un mod foarte bun și diferit de a încheia albumul, pentru că face o recapitulare a acestuia.

Ce îmi displace 

Trebuie să recunosc că orice album are piese bune, care te prind foarte repede fie datorita muzicii create de instrumentiști, fie datorita versurilor care se întâmplă să ți se potrivească, și piese care nu iți transmit prea multe trăiri. Personal Yuk Foo și Formidable Cool nu au reușit să mă impresioneze aproape deloc. Conținutul liric este plin de clișee adolescentine, fiind mai mult țipat decât cântat. Ritmul de la Yuk Foo mi se pare stresant și destul de monoton. Totuși Formidable Cool este mai complexă instrumental, dar felul în care Ellie Rowsell cântă piesa spre sfârșit produce o neliniște discordantă. 

(De la stânga la dreapta: Joff Oddie, Ellie Rowsell, Joel Amey, Theo Ellis)

Cred că scrierea albumului a fost un proces care a implicat o mare investiție emoțională, deoarece solistă abordează subiecte precum: moartea, depresia, dragostea și negăsirea unui loc în societate. Dacă luăm piesele separat, acestea spun fiecare câte o întâmplare sau o trăire, dar albumul per total prezintă viața unei tinere de 20 și ceva de ani, care își găsește în muzică unicul refugiu,iar în același timp nu știe ce îi pregătește viața.

Chiar dacă trupa încearcă să își creeze o nouă reputație cu  Visions Of A Life, în piese precum Sadboy am găsit elemente specifice primului album My Love Is Cool, lucru care dovedește că încă sunt în căutarea unui sunet specific. Faptul ca albumul suna atât de haotic poate fi un plus.

Visions Of A Life al trupei Wolf Alice cred că se poate număra printre cele mai bune albume lansate în 2017. Îl recomand dacă ești și tu o persoană care simte că nu își găsești locul și dacă îți place muzica mai ciudată, care te poate marca. Dacă reușești să găsești cântece Wolf Alice care să te prindă, sper să te văd la concertul lor de la Electric Castle în 2018.

(Wolf Alice cântând la Live Lounge-ul de la Radio 1)

 

 

 

 

 

 

Data lansării: 29 septemebrie 2017

Record Label: Dirty Hit

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCEHmfupj8YrcRbby4Z2KtA

Facebook: https://www.facebook.com/wolfalicemusic/

Insatgarm:https://www.instagram.com/wolfaliceband/