Vizionare în izolare

În contextul actual al pandemiei, fenomen care afectează profund omenirea, aș dori să vă propun un set de măsuri, care să vă ajute să tolerați carantina ceva mai ușor. Așa veți putea condimenta discuțiile cu prietenii la sfârșitul acestei perioade haotice din viața întregii societăți.

Am ales pentru voi câteva filme și seriale pe care consider că mulți nu le-ați văzut încă, iar care mie mi-au plăcut mult. Dacă vă hotărâți să le vizionați, cred că o să vă stârnească interesul, așa cum au făcut-o și pentru mine.

Ray Donovan (2013-2020)

https://thumbor.forbes.com/thumbor/960x0/https%3A%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fdanafeldman%2Ffiles%2F2019%2F01%2FRD1-1200x900.jpg

Un motiv suficient de bun pentru a vedea acest serial este personajul în sine. Ray Donovan duce o investigație banală, obișnuită, care are rolul de a descoperi un inculpat, la un alt nivel. Genialitatea personajului principal transformă chiar și cele mai banale infracțiuni, în anchete pline de suspans. Pasiunea pentru meseria sa îl transformă pe Ray Donovan într-un veritabil super-erou, care chiar dacă este înjunghiat, bătut sau împușcat, va bea un pahar cu whiskey și își va continua munca.

Brooklyn Nine-Nine (2013-)
Watch Brooklyn Nine-Nine Episodes at NBC.com

Unul dintre cele mai bune sitcom-uri pe care le-am văzut (și am văzut foarte multe) este Brooklyn Nine-Nine care surprinde viața unui grup de polițiști din cartierul New York-ului, aşa cum spune şi numele. Vă promit că fiecare episod vă va face să vă doriți să-l vedeți și pe următorul, în special datorită umorului de care dau dovadă personajele și a situațiilor comice pe care le întâmpină. Ce îl diferențiază de alte sitcom-uri este îmbinarea cu crimele, alternând în acest fel comicul cu sadicul. Fiecare caracter este individualizat, iar umorul este o trăsătură a personajelor care, deși diferite, colaborează extrem de bine la locul de muncă.

How To Get Away With Murder (2014-)

How to Get Away With Murder' Promises Answers in Final Episodes ...

Unul dintre primele seriale pe care le-am văzut a fost How To Get Away With Murder. Acesta surprinde viața unor studenți la drept cărora nu li se predă materiile de drept specifice facultății, ci cum să scape nepedepsiți în urma înfăptuirii unor infracțiuni. Intrigile îți pătrund până în suflet și te vor face să vrei să vizionezi mai departe pentru a afla de ce sunt capabili pentru a se proteja reciproc. Ați fi șocați să vedeți ce limite sunt dispuși unii oameni să depășească. Sinistru, dar extrem de interesant!

Outlander (2014-)

Outlander Season 1, Episode 3: 5 best lines from The Way Out

Peisajul îți taie respirația, povestea este captivantă, iar accentul scoțian pune cireașa pe tort. Toate aceste aspecte, și nu numai, transformă Outlander într-un must see! Intriga propriu-zisă implică călătoria în timp: o săritură în dramaticul și complexul secol al XVIII-lea. Elementele istorice combinate cu cele de romantism, fac ca serialul să fie extrem de captivant. Cu siguranță veți savura episoadele cu sufletul la gură!

Dark (2017-)

Netflix's Dark Review: The German Answer to Stranger Things and ...

Un serial ideal, în special pentru vorbitorii de germană. Dark este un thriller sf care investighează implicațiile timpului și arată efectele pe care le are asupra naturii umane. Este un serial care te va scoate din zona ta de confort și te va pune pe gânduri. Cum? Foarte simplu, prin tehnica pătrunzătoare de narare care te face să sorbi fiecare cuvânt. Vă recomand tuturor să vă uitați în germană, iar dacă nu stăpâniți bine limba, există și varianta subtitrării. 😉

Altered Carbon (2018-)

PREVIEW - Altered Carbon: viața nu e roz, chiar dacă poți fi nemuritor

Într-un viitor unde sufletul omului este despărțit de corp, iar conștiința poate fi digitalizată, moartea nu mai este permanentă. Dacă intriga nu te atrage imediat, atunci culorile halucinante, scenele sângeroase de acțiune și permanenta dezvoltare a personajelor, sigur o vor face. Eroului principal, Takeshi Kovacs i se oferă șansa de a trăi din nou. Kovacs trebuie în schimb să rezolve o crimă care dezvăluie intriga. Pentru cei care vor, în sfârșit, un sci-fi satisfăcător, Altered Carbon este o alegere excelentă.

Trilogia “Before Sunrise” (1995-2004-2013)

Linklater Retrospective: 'Before Sunrise' Makes Us Ache In All The ...

Probabil că mulți ați auzit de aceste filme. Citatele inspiraționale de pe Instagram, ca de exemplu “Isn’t everything we do in life a way to be loved a little more”, se iau deseori și din trilogia aceasta. Dacă vreți să urmăriți o poveste de dragoste autentică, această serie de filme vă va satisface prin spontaneitatea ce declanșează povestea lui Jesse și Celine, care se menține pe parcursul întregului fir narativ. Cel puțin, a satisfăcut romanticul incurabil din mine 😀

Artificial Intelligence (2001)

Amazon.com: Watch A.I. Artificial Intelligence | Prime Video

A.I.: un film pe care nu m-aș fi gândit niciodată să-l văd, deși este una dintre creațiile lui Steven Spielberg. Știam de existența sa, dar mă gândeam că va fi ca toate celelalte, plin de clișee. A început ca un proiect pentru ora de română, dar m-a făcut să-mi pun la îndoială existența prin crearea unei lumi utopice, o realitate alterată, care nu m-ar mira dacă ar exista. Călătoria lui David în căutarea acceptării face acest film un must-see.

Your Name (2016)

Your Name (2016) - Filmaffinity

Nu sunt o fană a anime-urilor, dar de data aceasta cineva a reușit să mă convingă să mă uit. Așa am ajuns să văd acest film și mă bucur că am făcut-o. Este destul de complicat să exprim în cuvinte acțiunea filmului, mai ales pentru că prima jumătate a acestuia a fost destul de confuză. Deși inițial n-am știut cum să-l abordez, când crezi că totul s-a sfârșit, Your name îți dovedește contrariul și te ține constant cu sufletul la gură. Este acel gen de film la care sfârșitul te face să-ți pui o mie de întrebări deodată.

All The Bright Places (2020)

Usuarios de Netflix piden nota de advertencia en “All The Bright ...

Este unul dintre puținele filme romantice pe care le-am văzut, a cărui acțiune abordează realitatea sau potențialele adevăruri ale vieții fără frică și cu inteligență. Aveţi şansa de a urmări schimbările prin care trec împreună protagoniștii, Violet și Finch, și cum viitorul lor va fi influențat de prezența unuia în viața celuilalt. Mai mult de atât, filmul prezintă cât de greu este să te reinventezi după o tragedie. Probabil că o persoană care îţi oferă sprijin, chiar mai mult decât iubire, te poate ajuta pe termen lung într-o măsură mai mare.

Tot ceea ce putem să facem în perioada următoare este să sperăm că vom ieși cu bine din aceste vremuri tulburi, iar filmele propuse mai sus au menirea de a face tranziția cât mai ușoară. Și țineți minte, #stămacasă.

 

 

Un comentariu la „Vizionare în izolare

Comentariile sunt închise.